Hidheni orizin në një tenxhere me ujë të vluar me kripë dhe gatuajeni për 10 minuta. Hidhni shpargujt dhe ziejini edhe për 3-4 minuta të tjera derisa orizi të jetë gatuar plotësisht dhe shpargujt të jenë vetëm pak krokantë. Kullojeni në një sitë dhe mbajeni nën rubinetin e ftohtë derisa të ftohet.
Kur orizi të jetë ftohur, përzieni piperin e kuq, vajin, lëkurën dhe lëngun e limonit, mocarelën dhe gjethet e mentes. Kriposeni mirë.
Këngëtarja shumë e dashur për publikun shqiptar, Vesa Luma, u tregua tepër e mirë kur e kontaktuam për ta pyetur për ushqimin e saj të preferuar, që do t’i bashkohet rubrikës tonë #PjataVIP. Pasi na përgëzoi për idenë e...
Pasi t’i prisni kastravecat në copa të vogla, merrni një oklla ose thikë dhe shtypini. Vendosini në një tas me të gjithë përbërësit e tjerë dhe 1 lugë kripë dhe përziejini mirë. Lërini 10 minuta të marinohen. Shërbejeni si...
HAPI 1Ngrohni furrën në shkallë të lartë. Hidhni patatet në një tigan me ujë të ftohtë me kripë dhe lërini të vlojnë në vatër. Pasi uji të ketë nisur të vlojn, lërini për 4-5 minuta derisa të zbuten, më...
Komento