Arkiva e etiketave: receta ramazani

Baba Ghanoush tradicionale, perfekte për drekën e Bajramit

Vendoseni raftin e furrës në pozicionin e tretë lart dhe ndini grilën në nxehtësi të lartë. Shtroni një tavë pjekjeje me letër alumini. Prisni pjesën e sipërme të kokës së hudhrave dhe spërkateni me një lugë ҫaji vaj ulliri,...

Receta për paidhaqe qengji të gatuara në perfeksion

Në një tas të vogël bëni bashkë hudhrën, gjalpin, trumzën, kripën dhe piperin. Marinojini mirë paidhaqet me përierjen e përgatitur dhe lërini mënjanë për 30 minuta. Në një tigan në nxehtësi mesatare-të lartë, vendosni paidhaqet që të qendrojnë në...

Salmon në zarf me domate

Ngroheni furrën në 200 gradë. Spërkateni salmonin me 2 lugë çaji vaj ulliri, kripë dhe piper. Në një tas, trazoni domatet, qepët, 2 lugë vaj, lëngun e limonit, rigonin, trumzën, kripën dhe piperin. Vendosni një fileto salmoni, me anën...

Qofte në tavë me domate dhe patëllxhan të tymosur

Piqeni patëlxhanin në furrë derisa lëkura të jetë thuajse e djegur dhe tuli të jetë i butë. Lëreni të ftohet dhe qërojini lëkurën e më pas ndajeni në kubikë rreth 5 cm Vloni 2 gota ujë, shtoni në to...

Kungulleshka të mbushura me mish qengji të grirë

Ngrohni furrën në 230 gradë C. Përdorni një lugë për të ndarë dhe hequr farat dhe tulin veçmas nga kungulleshka, duke gdhendur secilën gjysmë dhe duke lënë një zgavër. Pritini tulin e kungujve në copa të vogla. Hidhni farat....

Gjella e ҫobanit me mish qingji

Në një tenxhere, shkrini gjalpin dhe hidhni mishin e qingjit të prerë në kubikë. Shtojini qepën e prerë në feta të holla  dhe gatuajini në zjarr të ulët derisa mishi të marrë ngjyrë kafe. Shtoni më pas specin jeshil...

Levrek në furrë me finok dhe ullinj

Ngroheni furrën në 200 gradë. Shpëlani dhe thani peshkun. Spërkateni kripë, pastaj mbusheni në brendësi me disa feta finok, limon dhe borzilok. Shpërndani ullinjtë dhe finokun e mbetur, borzilokun dhe limonin në një tavë për pjekje. Sipër vendosim levrekun....

Menemen: Receta turke e vezës në tigan

Ngrohni vajin në një tigan me bazë të rëndë. Përzieni qepët, piperin dhe specat djegës. Gatuajini derisa të fillojnë të zbuten. Shtoni domatet dhe sheqerin duke i përzier mirë. Gatuajini derisa lëngu të jetë pakësuar dhe rregullojeni me kripë...

Maamoul: Biskotat e Ramazanit të mbushura me hurma arabie

Për mbushjen:     Në një tenxhere të vogël mbi nxehtësinë mesatare-të ulët, bashkoni hurmat, ujin dhe kripën. Gatuani hurmat, duke i grirë dhe duke i trazuar derisa të bëhen pastë (rreth 3 minuta). Lëreni të ftohet. Për brumin:    ...