Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 200 gradë.
Spërkateni salmonin me 2 lugë çaji vaj ulliri, kripë dhe piper. Në një tas, trazoni domatet, qepët, 2 lugë vaj, lëngun e limonit, rigonin, trumzën, kripën dhe piperin.
Vendosni një fileto salmoni, me anën e lyer me vaj poshtë, sipër një flete alumini. Mbështilleni skajet e fletës për të formuar një formë spirale. Hidhni me lugë përzierjen e domates mbi salmonin.
Palosni anët e fletës mbi përzierjen e peshkut dhe domateve, duke e mbuluar plotësisht. Vendoseni zarfat e salmonit në një tavë të madhe pjekjeje. Piqeni derisa salmoni të jetë gatuar, rreth 25 minuta.
Duke përdorur një spatul të madhe, transferoni paketat në pjata dhe shërbejini.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento