Spërkateni salmonin me 2 lugë çaji vaj ulliri, kripë dhe piper. Në një tas, trazoni domatet, qepët, 2 lugë vaj, lëngun e limonit, rigonin, trumzën, kripën dhe piperin.
Vendosni një fileto salmoni, me anën e lyer me vaj poshtë, sipër një flete alumini. Mbështilleni skajet e fletës për të formuar një formë spirale. Hidhni me lugë përzierjen e domates mbi salmonin.
Palosni anët e fletës mbi përzierjen e peshkut dhe domateve, duke e mbuluar plotësisht. Vendoseni zarfat e salmonit në një tavë të madhe pjekjeje. Piqeni derisa salmoni të jetë gatuar, rreth 25 minuta.
Duke përdorur një spatul të madhe, transferoni paketat në pjata dhe shërbejini.
Ngroheni furrën në 220C dhe vini një ibrik me ujë për të zier. Në një tas, përzieni hudhrën dhe domatet me erëza, më pas derdhini në një tavë të madhe pjekjeje. Vendosni spinaqin në një kullesë të madhe dhe...
Në një përpunues ushqimi ose blender, përzieni të gjithë përbërësit, duke rezervuar gjysmën e nenexhikut dhe kosit. Shtoni pak uthull shtesë, Tabasko dhe erëza për shije, më pas shtoni pak ujë nëse ju pëlqen më i hollë. Ftoheni, më...
Në një enë bashkojmë kungujt e grirë, miellin dhe parmigiano-n. Formoni topa në madhësinë e arrës, më pas rrafshojini. Nxehni një tigan që nuk ngjit në zjarr mesatar dhe shtoni vajin. Skuqini për 2-3 minuta nga secila anë derisa...
Komento