Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Për mbushjen:
Në një tenxhere të vogël mbi nxehtësinë mesatare-të ulët, bashkoni hurmat, ujin dhe kripën. Gatuani hurmat, duke i grirë dhe duke i trazuar derisa të bëhen pastë (rreth 3 minuta). Lëreni të ftohet.
Për brumin:
Ngroheni furrën në 165°C dhe në dy tava pjekjeje shtroni letër furre.
Në një tas ose procesor ushqimi, bashkoni miellin, sheqerin dhe pluhurin për pjekje, më pas shtoni gjalpin.
Bashkoni qumështin dhe ujin e trëndafilit dhe më pas përziejeni me brumin derisa të bashkohet në një masë të vetme.
Dhënia e formës:
Ndajeni brumin në 20 topa me madhësi të njëjtë.
Merrni një top brumë, rrafshojeni në pëllëmbën e dorës dhe hapeni në një formë tasi.
Vendosni një lugë çaji mbushje në qendër të brumit dhe ngrini anët dhe ngjitini së bashku për të mbyllur mbushjen.
Rrokullisini dhe rrafshojini pak dhe më pas vendosini në tavën ku shtruat letrën e gatimit. Përsëriteni me brumin e mbetur dhe mbushjen.
Prisni pjesën e sipërme të biskotave me një pirun ose kruese dhëmbësh në një model dekorativ dhe më pas piqini derisa biskotat sapo të kenë filluar të marrin ngjyrë të artë, rreth 25-30 minuta. Pluhurosini bujarisht me sheqer pluhur ndërsa biskotat janë ende të ngrohta.
Ruani biskotat e ftohura në një enë hermetike në temperaturën e dhomës deri në 3 ditë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento