Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: hurma

Toptha me hurma Arabie dhe gjalpë kikiriku

Hiqni bërthamat e hurmave dhe hidhni në tasin e një procesori ushqimi dhe përpunojini derisa të shkërmoqen. Shtoni 3 lugë gjalpë kikiriku dhe ndizni procesorin e ushqimit; ndërkohë që e procesoni, shtoni 2 lugë ujë. Përpunojeni derisa të jetë...

Maamoul: Biskotat e Ramazanit të mbushura me hurma arabie

Për mbushjen:     Në një tenxhere të vogël mbi nxehtësinë mesatare-të ulët, bashkoni hurmat, ujin dhe kripën. Gatuani hurmat, duke i grirë dhe duke i trazuar derisa të bëhen pastë (rreth 3 minuta). Lëreni të ftohet. Për brumin:    ...

Hurma fruti “mrekullibërës” dhe vetitë e saj!

Hurma është konsideruar si pema më e mirë në botë për shëndetin tonë për shkak të vitaminave A dhe C, proteinave, yndyrave, kripërave minerale dhe përmbajtjes së lartë të hekurit. Hurma shërben për një sërë sëmundje si anemia, dobësimi...