Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Hiqni bërthamat e hurmave dhe hidhni në tasin e një procesori ushqimi dhe përpunojini derisa të shkërmoqen. Shtoni 3 lugë gjalpë kikiriku dhe ndizni procesorin e ushqimit; ndërkohë që e procesoni, shtoni 2 lugë ujë. Përpunojeni derisa të jetë një masë e njëtrajtshme.
Lyejeni pak duart tuaja me vaj (për të parandaluar ngjitjen) dhe rrotulloni përzierjen në topa të vegjël, rreth 30 deri në 40 gjithsej. Vendosni topat në një fletë gatimi dhe ngrijini derisa të jenë gati për t’u zhytur në çokollatë.
Mbushni një tenxhere të madhe me ujë përgjysmë dhe lëreni të ziejë, më pas vendosni 1 filxhan copëza çokollate në një tas metalik ose qelqi rezistent ndaj nxehtësisë. Pasi uji të ziejë, fikni zjarrin dhe vendoseni enën me çokollatë në ujë, më pas përzieni derisa të shkrihet.
Zhytni çdo kokërr deri në gjysmë në çokollatë duke përdorur një kruese. Vendosini përsëri topthat në fletën e gatimit dhe vendosini në frigorifer derisa t’i shërbeni. Lëreni në frigorifer deri në 1 muaj.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Trahanaja është një pjatë e vjetër ballkanase, e cila është përdorur dhe përdoret edhe në Shqipëri. Duke parë se është një pjatë me pak shpenzime ajo ka qenë prezente çdo mëngjes në stinën e dimrit kur burimet ushqimore ishin...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento