Hiqni bërthamat e hurmave dhe hidhni në tasin e një procesori ushqimi dhe përpunojini derisa të shkërmoqen. Shtoni 3 lugë gjalpë kikiriku dhe ndizni procesorin e ushqimit; ndërkohë që e procesoni, shtoni 2 lugë ujë. Përpunojeni derisa të jetë një masë e njëtrajtshme.
Lyejeni pak duart tuaja me vaj (për të parandaluar ngjitjen) dhe rrotulloni përzierjen në topa të vegjël, rreth 30 deri në 40 gjithsej. Vendosni topat në një fletë gatimi dhe ngrijini derisa të jenë gati për t’u zhytur në çokollatë.
Mbushni një tenxhere të madhe me ujë përgjysmë dhe lëreni të ziejë, më pas vendosni 1 filxhan copëza çokollate në një tas metalik ose qelqi rezistent ndaj nxehtësisë. Pasi uji të ziejë, fikni zjarrin dhe vendoseni enën me çokollatë në ujë, më pas përzieni derisa të shkrihet.
Zhytni çdo kokërr deri në gjysmë në çokollatë duke përdorur një kruese. Vendosini përsëri topthat në fletën e gatimit dhe vendosini në frigorifer derisa t’i shërbeni. Lëreni në frigorifer deri në 1 muaj.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento