1 kavanoz speca të kuq të konservuar të grirë dhe të kulluar
250 gr djathë dhie i thërrmuar
500 gr makarona fettuccine
1/2 gotë lëng pule ose perimesh
Kripë
Piper
1 tufë majdanoz i freskët i grirë
Ngrohni vajin në një tigan të thellë në nxehtësi mesatare.
Skuqni në të qepën dhe hudhrën për 10 minuta derisa qepa të jetë zbutur. Shtoni specat dhe vazhdoni gatimin derisa të kenë marrë nxehtësi njëtrajtësisht.
Hiqini nga zjarri dhe lërini të ftohen.
Vendoseni përzierjen nga tigani në blender së bashku me lëngun e mishit/perimeve dhe dy lugë gjelle nga djathi i thërrmuar. Pëprunojini në blender për rret 30 sekonda derisa të jetë krijuar një masë e njëtrajtshme.
Gatuani pastat sipas udhëzimeve në paketimin e tyre. Kullojini dhe ruani një gjysmë gote nga uji i tyre.
Riktheni makaronat në tenxheren ku i gatuat dhe shtoni salcën e përgatitur, duke shtuar pak nga pak ujin që keni ruajtur, duke kontrolluar që salca të mos hollohet më shumë se ҫ’duhet.
Shtoni kripë dhe piper sipas dëshirës
Shërbejeni në pjata me pjesën e mbetur të djathit dhe majdanozin e grirë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento