Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngrohni vajin në një tigan të thellë në nxehtësi mesatare.
Skuqni në të qepën dhe hudhrën për 10 minuta derisa qepa të jetë zbutur. Shtoni specat dhe vazhdoni gatimin derisa të kenë marrë nxehtësi njëtrajtësisht.
Hiqini nga zjarri dhe lërini të ftohen.
Vendoseni përzierjen nga tigani në blender së bashku me lëngun e mishit/perimeve dhe dy lugë gjelle nga djathi i thërrmuar. Pëprunojini në blender për rret 30 sekonda derisa të jetë krijuar një masë e njëtrajtshme.
Gatuani pastat sipas udhëzimeve në paketimin e tyre. Kullojini dhe ruani një gjysmë gote nga uji i tyre.
Riktheni makaronat në tenxheren ku i gatuat dhe shtoni salcën e përgatitur, duke shtuar pak nga pak ujin që keni ruajtur, duke kontrolluar që salca të mos hollohet më shumë se ҫ’duhet.
Shtoni kripë dhe piper sipas dëshirës
Shërbejeni në pjata me pjesën e mbetur të djathit dhe majdanozin e grirë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento