1 kavanoz speca të kuq të konservuar të grirë dhe të kulluar
250 gr djathë dhie i thërrmuar
500 gr makarona fettuccine
1/2 gotë lëng pule ose perimesh
Kripë
Piper
1 tufë majdanoz i freskët i grirë
Ngrohni vajin në një tigan të thellë në nxehtësi mesatare.
Skuqni në të qepën dhe hudhrën për 10 minuta derisa qepa të jetë zbutur. Shtoni specat dhe vazhdoni gatimin derisa të kenë marrë nxehtësi njëtrajtësisht.
Hiqini nga zjarri dhe lërini të ftohen.
Vendoseni përzierjen nga tigani në blender së bashku me lëngun e mishit/perimeve dhe dy lugë gjelle nga djathi i thërrmuar. Pëprunojini në blender për rret 30 sekonda derisa të jetë krijuar një masë e njëtrajtshme.
Gatuani pastat sipas udhëzimeve në paketimin e tyre. Kullojini dhe ruani një gjysmë gote nga uji i tyre.
Riktheni makaronat në tenxheren ku i gatuat dhe shtoni salcën e përgatitur, duke shtuar pak nga pak ujin që keni ruajtur, duke kontrolluar që salca të mos hollohet më shumë se ҫ’duhet.
Shtoni kripë dhe piper sipas dëshirës
Shërbejeni në pjata me pjesën e mbetur të djathit dhe majdanozin e grirë.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento