Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tenxhere të vogël vendosni të ziejë mishin e pulës, të cilit ja keni hequr lëkurën.
Pasi mishi ka arritur gjysmën e zierjes, shtoni pataten e grirë në rrathë dhe brokolin.
I lini të ziejnë derisa të jenë gati dhe më pas kullojini dhe kalojini në grirëse derisa të përftoni një masë homogjene.
Në fund rregullojeni trashësinë me lëngun e mbetur nga zierja, shtoni vajin e ullirit dhe djathin parmixhan.
Lëngun e zierjes që ka tepruar mund ta përdorni për të përgatitur darkën e fëmijës. Mund të shtoni brenda lëngut drithëra (elb, tërshërë, misër, grurë, oriz) dhe pak vaj ulliri.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento