Ngroheni furrën në 180C. Lyejeni me gjalpë një enë pjekjeje të thellë 30 x 20 cm.
Në një enë hidhni gjalpin dhe 250 gr sheqer pluhur dhe i rrahim për 5 minuta derisa të bëhet me një masë. Rrihni vezët, më pas sitini miellin dhe pluhurin për pjekje dhe përziejini derisa të keni një brumë. Hidhni lëkurën e limonit, duke e rezervuar pak për dekorim.
Hidhni brumin e pandispanjës me lugë në enë dhe lëmojeni sipër.
Përzieni lëngun e limonit me miellin e misrit në një tas rezistent ndaj nxehtësisë për të bërë një pastë të butë. Përzieni 130 gr sheqer pluhur me 300 ml ujë të vluar në një enë, derdhni mbi përzierjen e miellit të misrit dhe përzieni derisa të bëhet një masë homogjene. Hidheni këtë mbi brumë. Piqeni për 45-50 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të mpikset, dhe pandispanja të kthehet përsëri kur preket.
Ndërsa pudingu është duke u pjekur, bëni shurupin e limonit. Përzieni sheqerin pluhur me lëng limoni të mjaftueshëm (rreth gjysma e tij) për të krijuar një konsistencë të lirshme. Spërkateni mbi pandispanjen sa është ende i ngrohtë dhe dekorojeni me lëkurën e rezervuar të limonit. Shërbejeni menjëherë me maskarpone.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento