Ngroheni furrën në 180C. Lyejeni me gjalpë një enë pjekjeje të thellë 30 x 20 cm.
Në një enë hidhni gjalpin dhe 250 gr sheqer pluhur dhe i rrahim për 5 minuta derisa të bëhet me një masë. Rrihni vezët, më pas sitini miellin dhe pluhurin për pjekje dhe përziejini derisa të keni një brumë. Hidhni lëkurën e limonit, duke e rezervuar pak për dekorim.
Hidhni brumin e pandispanjës me lugë në enë dhe lëmojeni sipër.
Përzieni lëngun e limonit me miellin e misrit në një tas rezistent ndaj nxehtësisë për të bërë një pastë të butë. Përzieni 130 gr sheqer pluhur me 300 ml ujë të vluar në një enë, derdhni mbi përzierjen e miellit të misrit dhe përzieni derisa të bëhet një masë homogjene. Hidheni këtë mbi brumë. Piqeni për 45-50 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të mpikset, dhe pandispanja të kthehet përsëri kur preket.
Ndërsa pudingu është duke u pjekur, bëni shurupin e limonit. Përzieni sheqerin pluhur me lëng limoni të mjaftueshëm (rreth gjysma e tij) për të krijuar një konsistencë të lirshme. Spërkateni mbi pandispanjen sa është ende i ngrohtë dhe dekorojeni me lëkurën e rezervuar të limonit. Shërbejeni menjëherë me maskarpone.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento