Për të lëpirë gishtat: Pulë e pjekur me patate të ëmbla dhe qepë
2 lugë gjelle mustardë Dijon me fara
2 lugë çaji trumzë
2 lugë gjelle vaj ulliri extra i virgjër
½ lugë çaji kripë
½ lugë çaji piper
2 patate të ëmbla me madhësi mesatare, të qëruara dhe të prera në kubikë nga 2 cm
4 kofsha pule të plota, pa lëkurë
1 qepë e kuqe e madhe, e ndarë në copëza nga 2 cm
1.Ngrohni furrën në temperaturën 230 gradë C dhe vendosni brenda një tavë me letër kuzhine.
2.Në një enë të vogël, përzieni mustardën, trumzën, 1 lugë gjelle vaj, ¼ lugë çaji kripë dhe ¼ lugë çaji piper.
3.Shpërndajeni këtë përzierje mbi kofshat e pulës.
4.Patatet e ëmbla dhe qepën hidhini në një tas dhe përziejini me pjesën e mbetur të vajit, kripës dhe piperit. Nxirrni tavën me letrën e kuzhinës nga furra dhe vendosni mbi të patatet dhe qepën. Mbi to vendosni kofshat e pulës.
5.Vendoseni tavën në furrë dhe lërini për 30-35 minuta, serisa perimet dhe pula të jenë pjekur mirë.
Vendosim tiganin të nxehet , shtojmë vaj ulliri , qepët, bathët, hudhrat, piperin , kripë pastaj hedhim miellin dhe e kaurdisim derisa të bëhet me ngjyrë të artë, në fund shtojmë domatet dhe kumbullat , i trazojmë për pak...
HAPI 1Hidhni pulën në salcën e sojës, vajin e susamit, qepën dhe xhinxherin dhe përziejeni mirë përbërjen. HAPI 2Ngrohni BBQ-në. Nëse përdorni një BBQ me qymyr, prisni që qymyri të kthehet në hi përpara se të filloni gatimin. Gatuani...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Lini një koment