Ngrohni grilën e furrës në nivelin më të lartë dhe vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur për të vluar në sobë. Hidhni makaronat dhe gatuajini për 1 minutë më pak se sa sugjeron paketimi.
Ndërkohë përgatisni salcën duke i zier domatet në një tigan me pak erëza dhe trumzën për rreth 5 minuta. Hidhni panën, përzieni dhe ziejini për 4-5 minuta të tjera.
Kulloni makaronat duke rezervuar pak nga uji i zierjes dhe hidhini përsëri në tenxhere. Hidhni sipër salcën kremoze të domates, domatet e thara, misrin e ëmbël dhe tonin. Shtrojini në një tavë pjekjeje, duke e shpërndarë cheddar-in e grirë midis shtresave. Sipër spërkatni parmigiano-n dhe vendoseni në furrë për 5 minuta derisa të skuqet dhe të marrë ngjyrë të artë.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento