Oriz me perime dhe salcë të ëmbël të përgatitur vetë
Një recetë e pazakontë dhe e shijshme, një mënyrë e mirë e mirë për të përdorur perimet që keni në frigorifer në mënyrë të thjeshtë e të shijshme. Me ndihmën e salcës së ëmbël, orizi basmat me perime do të fitojë një shije ekzotike që do të bëjë për vete gjithë familjen. Le të shohim së bashku si përgatitet:
250 gr oriz basmati
2 lugë kafeje shafran Indie
1 qepë
2 kungulleshka
2 karota
200 gr lulelakër
200 gr kërpudha shampinjon
100 gr lakër kale
100 gr arra amerikane cashews
2 lugë fara susami
2 lugë vaj ulliri e.v
Për salcën:
1 lugë gjelle uthull orizi
2 lugë sheqer
3 lugë gjelle salcë soje
Përgatitja:
Në një tenxhere zieni orizin me ujë të bollshëm, shtojini kripë dhe kullojeni
Më pas bashkojeni orizin me shafran Indie, fara susami dhe vaj ulliri e.v.
Lani dhe prisni perimet formë ‘julienne’.
Në një tigan të madh skuqni qepën e prerë në shirita së bashku me vajin.
Skuqni në zjarr të lartë për 5 minuta të gjitha perimet e kërpudhat.
Pas kësaj kohe shtoni salcën e ëmbël dhe vazhdoni gatimin në zjarr të ulët.
Piqni pak arrat cashews dhe shtojuani perimeve.
Pasi perimet të jenë gati, shërbejini në tryezë me orizin basmat.
Zbuloni origjinat e ngatërruara të pjatave gjatë shekujve dhe kontinenteve. Gjurmimi i origjinës së ushqimit është një çështje komplekse dhe shpesh e debatueshme. Për shembull, ndërsa disa pretendojnë se bageli i parë është bërë në Krakov, Poloni, në vitin...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Lini një koment