Marmelatë bananesh e përgatitur shpejt e shpejt në shtëpi
E shijshme, e pasur me kalium. Mund të përdoret si në receta të kripura, ashtu edhe për të mbushur tortat e krostatat. Të pasura me vitamina dhe kripëra minerale të rëndësishme mes të cilave fosfori, shumë i rëndësishëm për të ruajtur presionin e gjakut nën kontroll, bananet janë gjishtashtu një ushqim i volitshëm në kuzhinë, ideale për përgatitjen e recetave të ndryshme.
Le të shohim së bashku si t’i përdorim bananet e pjekura për të përgatitur një marmelatë të shijshme:
Përbërësit:
1 kg banane të pjekura
Lëngu i një limoni
600 gr sheqer
½ gote uji
Përgatitja:
Pritini bananet në copa, hidhini në një tas dhe shtoni mbi to lëngun e limonit në mënyrë që të mos nxihen. Shtypini me pirun derisa të merrni një përzierje homogjene dhe pa kokrra.
Shkrini në një tenxhere, në zjarr të ulët sheqerin me ujin dhe ziejeni për 3-4 minuta. Shtoni më pas bananet dhe lërini në zjarr duke i përzier vazhdimisht që të mos ngjiten në tenxhere.
Hidhni marmelatën sa është e nxehtë nëpër vazo qelqi të pastra dhe të sterilizuara e më pas mbyllini hermetikisht.
Lërini të pushojnë për një muaj dhe më pas përdoreni marmelatën sipas shijeve tuaja.
Sipas dëshirës, mund ta aromatizoni marmelatën me erëzat tuaja të preferuara.
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Lini një koment