Kush do Pasta Carbonara?
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Sugjerojmë:
Ngrohni vajin e rezervuar nga toni në një tigan të thellë. Hidhni domatet plus 200 ml ujë dhe ziejini ndërkohë që gatuani makaronat, duke ndjekur udhëzimet e paketimit. Shtoni brokolin për 3 minutat e fundit, më pas kullojeni, duke rezervuar pak nga uji i gatimit.
Ngrohni grilën e furrës. Përzieni djathin e butë në salcën e domates derisa të shkrihet, më pas shtoni makaronat, brokolin dhe tonin e kulluar, së bashku me pak nga uji i rezervuar i gatimit nëse salca duket pak e trashë. I rregullojmë me kripë dhe piper.
Hidheni në një tavë dhe spërkatni cheddar-in dhe thërrimet. Futini në furrë për pak minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Shërbejeni me një sallatë të madhe anësore, nëse dëshironi.
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
Në një tenxhere, shkrijmë gjalpin dhe skuqim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtojmë miellin dhe e përziejmë për disa minuta derisa të marrë ngjyrë të lehtë kafe. Gradualisht shtojmë lëngun e perimeve dhe e përziejmë derisa të trashet....
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento