2 x 185 g kanaçe ton në vaj ulliri, të kulluara mirë, 1 lugë gjelle vaj të rezervuar
2 x 400 g kanaçe domate të konservuara me hudhër dhe erëza
350 g makarona
300 gr brokoli të prerë në copa të vogla
200 gr djathë i butë i lehtë
100 gr cheddar, i grirë hollë
25 g thërrime buke
Ngrohni vajin e rezervuar nga toni në një tigan të thellë. Hidhni domatet plus 200 ml ujë dhe ziejini ndërkohë që gatuani makaronat, duke ndjekur udhëzimet e paketimit. Shtoni brokolin për 3 minutat e fundit, më pas kullojeni, duke rezervuar pak nga uji i gatimit.
Ngrohni grilën e furrës. Përzieni djathin e butë në salcën e domates derisa të shkrihet, më pas shtoni makaronat, brokolin dhe tonin e kulluar, së bashku me pak nga uji i rezervuar i gatimit nëse salca duket pak e trashë. I rregullojmë me kripë dhe piper.
Hidheni në një tavë dhe spërkatni cheddar-in dhe thërrimet. Futini në furrë për pak minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Shërbejeni me një sallatë të madhe anësore, nëse dëshironi.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento