2 x 185 g kanaçe ton në vaj ulliri, të kulluara mirë, 1 lugë gjelle vaj të rezervuar
2 x 400 g kanaçe domate të konservuara me hudhër dhe erëza
350 g makarona
300 gr brokoli të prerë në copa të vogla
200 gr djathë i butë i lehtë
100 gr cheddar, i grirë hollë
25 g thërrime buke
Ngrohni vajin e rezervuar nga toni në një tigan të thellë. Hidhni domatet plus 200 ml ujë dhe ziejini ndërkohë që gatuani makaronat, duke ndjekur udhëzimet e paketimit. Shtoni brokolin për 3 minutat e fundit, më pas kullojeni, duke rezervuar pak nga uji i gatimit.
Ngrohni grilën e furrës. Përzieni djathin e butë në salcën e domates derisa të shkrihet, më pas shtoni makaronat, brokolin dhe tonin e kulluar, së bashku me pak nga uji i rezervuar i gatimit nëse salca duket pak e trashë. I rregullojmë me kripë dhe piper.
Hidheni në një tavë dhe spërkatni cheddar-in dhe thërrimet. Futini në furrë për pak minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Shërbejeni me një sallatë të madhe anësore, nëse dëshironi.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento