2 x 185 g kanaçe ton në vaj ulliri, të kulluara mirë, 1 lugë gjelle vaj të rezervuar
2 x 400 g kanaçe domate të konservuara me hudhër dhe erëza
350 g makarona
300 gr brokoli të prerë në copa të vogla
200 gr djathë i butë i lehtë
100 gr cheddar, i grirë hollë
25 g thërrime buke
Ngrohni vajin e rezervuar nga toni në një tigan të thellë. Hidhni domatet plus 200 ml ujë dhe ziejini ndërkohë që gatuani makaronat, duke ndjekur udhëzimet e paketimit. Shtoni brokolin për 3 minutat e fundit, më pas kullojeni, duke rezervuar pak nga uji i gatimit.
Ngrohni grilën e furrës. Përzieni djathin e butë në salcën e domates derisa të shkrihet, më pas shtoni makaronat, brokolin dhe tonin e kulluar, së bashku me pak nga uji i rezervuar i gatimit nëse salca duket pak e trashë. I rregullojmë me kripë dhe piper.
Hidheni në një tavë dhe spërkatni cheddar-in dhe thërrimet. Futini në furrë për pak minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Shërbejeni me një sallatë të madhe anësore, nëse dëshironi.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento