Arkiva e etiketave: limon

Risotto me limon dhe krem djathi

Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...

Pulë me limon dhe rozmarinë

Gjokset e pulës i marinojmë me lëng limoni, lëkurë të grirë limoni, hudhër të shtypur, rozmarinë dhe vaj ulliri. I lëmë të marinohen për rreth 30 minuta në frigorifer për të marrë shije më të thellë. Në një tigan...

Pulë e pjekur me limon dhe shparguj

Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...

Puding sfungjer me sherbet limoni

Ngroheni furrën në 180C. Lyejeni me gjalpë një enë pjekjeje të thellë 30 x 20 cm.     Në një enë hidhni gjalpin dhe 250 gr sheqer pluhur dhe i rrahim për 5 minuta derisa të bëhet me një masë....

Limonatë me karotë

    Në një tas, përzieni së bashku karotën, lëngun e limonit, lëngun e portokallit dhe sheqerin. Vendoseni në frigorifer për të paktën 1 orë, duke e përzier herë pas here që të shkrihet sheqeri. Hidheni përzierjen përmes një site...

Cheesecake me limon

Thërrmoni biskotat e tretjes në një qese ushqimore me një okllai ose në përpunuesin e ushqimit. Shkrini gjalpin në një tenxhere, hiqeni nga zjarri dhe përzieni sheqerin kaf dhe thërrimet e biskotave. Shtroni me letër për pjekje bazën e...

Sorbeto me limon

Ngrohni 250 ml ujë, sheqerin dhe lëkurën e limonit në një tenxhere të vogël derisa sheqeri të jetë tretur dhe më pas zieni masën. Gatuajeni për 3 minuta më pas fikni zjarrin dhe lëreni të ftohet. Hiqni lëkurën e...

Risotto me limon dhe bizele

Nxehni një tenxhere të madhe në nxehtësi mesatare, më pas skuqeni orizin, duke e përzier vazhdimisht, për 1 min. Shtoni 1 garuzhde lëng të nxehtë dhe përzieni derisa të përthithet. Ulni nxehtësinë. Shtoni pjesën tjetër të lëngut, nga një...

Pasta me ton dhe limon

Ziejini makaronat në ujë të vluar me kripë për 8 minuta. Shtoni bishtajat dhe ziejini edhe për 3 minuta të tjera derisa makaronat dhe fasulet të jenë thjesht të buta. Ndërkohë hidhni tonin dhe vajin e tij në një...