Pulë me limon dhe rozmarinë
Gjokset e pulës i marinojmë me lëng limoni, lëkurë të grirë limoni, hudhër të shtypur, rozmarinë dhe vaj ulliri. I lëmë të marinohen për rreth 30 minuta në frigorifer për të marrë shije më të thellë. Në një tigan...
Sugjerojmë:
Gjokset e pulës i marinojmë me lëng limoni, lëkurë të grirë limoni, hudhër të shtypur, rozmarinë dhe vaj ulliri. I lëmë të marinohen për rreth 30 minuta në frigorifer për të marrë shije më të thellë. Në një tigan...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Ngroheni furrën në 180C. Lyejeni me gjalpë një enë pjekjeje të thellë 30 x 20 cm. Në një enë hidhni gjalpin dhe 250 gr sheqer pluhur dhe i rrahim për 5 minuta derisa të bëhet me një masë....
Në një tas, përzieni së bashku karotën, lëngun e limonit, lëngun e portokallit dhe sheqerin. Vendoseni në frigorifer për të paktën 1 orë, duke e përzier herë pas here që të shkrihet sheqeri. Hidheni përzierjen përmes një site...
Thërrmoni biskotat e tretjes në një qese ushqimore me një okllai ose në përpunuesin e ushqimit. Shkrini gjalpin në një tenxhere, hiqeni nga zjarri dhe përzieni sheqerin kaf dhe thërrimet e biskotave. Shtroni me letër për pjekje bazën e...
Ngrohni 250 ml ujë, sheqerin dhe lëkurën e limonit në një tenxhere të vogël derisa sheqeri të jetë tretur dhe më pas zieni masën. Gatuajeni për 3 minuta më pas fikni zjarrin dhe lëreni të ftohet. Hiqni lëkurën e...
Nxehni një tenxhere të madhe në nxehtësi mesatare, më pas skuqeni orizin, duke e përzier vazhdimisht, për 1 min. Shtoni 1 garuzhde lëng të nxehtë dhe përzieni derisa të përthithet. Ulni nxehtësinë. Shtoni pjesën tjetër të lëngut, nga një...
Ziejini makaronat në ujë të vluar me kripë për 8 minuta. Shtoni bishtajat dhe ziejini edhe për 3 minuta të tjera derisa makaronat dhe fasulet të jenë thjesht të buta. Ndërkohë hidhni tonin dhe vajin e tij në një...
Ngrohni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare-të lartë. Kur të nxehet, shtoni qepën dhe hudhrën, rregullojini me kripë dhe piper të zi të sapo bluar dhe gatuajini derisa të marrin ngjyrë të artë, rreth 4 minuta....