Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Thërrmoni biskotat e tretjes në një qese ushqimore me një okllai ose në përpunuesin e ushqimit. Shkrini gjalpin në një tenxhere, hiqeni nga zjarri dhe përzieni sheqerin kaf dhe thërrimet e biskotave.
Shtroni me letër për pjekje bazën e një formati për kek me fund të lirë 20 cm. Shtypni biskotën në fund të tavës dhe ftohni në frigorifer ndërkohë që bëni pjesën e sipërme.
Rrihni së bashku mascarponen, sheqerin, lëvoren e limonit dhe lëngun, derisa të jenë të lëmuara dhe kremoze. Përhapeni mbi bazën dhe ftoheni për disa orë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento