Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni 250 ml ujë, sheqerin dhe lëkurën e limonit në një tenxhere të vogël derisa sheqeri të jetë tretur dhe më pas zieni masën. Gatuajeni për 3 minuta më pas fikni zjarrin dhe lëreni të ftohet. Hiqni lëkurën e limonit. Matni 100 ml lëng limoni dhe shtojeni në përzierjen e sheqerit së bashku me vodkën nëse përdorni.
Vendoseni në ngrirje dhe lëreni për 1 orë 30 minuta më pas përziejeni me një rrahëse veze për t’u copëtuar kristalet e akullit (të cilët do të fillojnë të formohen në skajet) përpara se të ktheheni në frigorifer.
Vazhdoni të përzieni masën një herë në orë për 4 orë për të thyer kristalet e akullit. Ndaloni përzierjen kur të jetë e fortë, por ende e kapshme, më pas ruajeni në frigorifer deri në 1 muaj. Shërbejmë lugë sorbeto me disa grimca lëkure limoni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento