Arkiva e etiketave: domate

Maskë me lëkurën e mollës për një fytyrë plot...

Lëkura e mollës përmban vitaminë C e cila ka aftësinë të ngadalësojë plakjen. Ajo gjithashtu është e pasur me antioksidantë që luftojnë veprimin e radikaleve të lira si dhe veprimin e rrezeve të dëmshme UV. Prandaj sa herë që...

Sallata me domate qershi dhe borzilok që ka veti...

Sallatat bëjnë pjesë tek pjatat më të shëndetshme në planet. Të përgatitura me përbërës të freskët dhe ‘dressings’ e duhura, ato e furnizojnë trupin me vitamina, minerale, fibra dietike, antioksidantë dhe enzima bimore. Kjo sallatë ka veti shëruese dhe...

Fritatë me domate dhe borzilok

Fritata është një pjatë që të nderon gjithmonë. Edhe kur je shumë vonë për të bërë drekën ose darkën, rrih disa vezë, pak kripë, një dorë parmixhano të grirë, ca ingredientë të tjerë dhe erëza dhe ja tek kënaqët...

Si të bëni dhe konservoni lëng domatesh në shtëpi

Lani, thani dhe hiqni copat e këqija nga domatet.Pritini në seksione të vogla.Në një tenxhere të madhe, shtoni domate dhe shumë pak ujë (së paku 1 gotë).Lërini të zihen.Pasi të zihen vendosni një kullesë për të hequr farat dhe...

Thjerrëza të ziera me domate dhe majdanoz

1.Nxehim vajin e ullirit në një tigan të rëndë dhe i gatuajmë qepët për rreth 8 minuta. 2.Shtojmë hudhrën dhe vazhdojmë t’i gatuajmë edhe për një minutë ose dy. 3.Më pas shtojmë thjerrëzat, domatet, gjethet e dafinës, 1 filxhan...

Konsumimi i domates të paktën dy herë në javë...

Likopeni është një mbrojtës shumë i mirë kundër rrezeve UV. Nga një studim i bërë është zbuluar se likopeni mbron ndaj kancerit të prostatës. Njerëzit që konsumojnë të paktën 2 herë në javë domate janë më pak të ekspozuar...

Brusketa pranverore: 3 receta

Me ardhjen e të ngrohtit, vjen edhe dëshira për të eksperimentuar në sa më shumë pjata dhe një zgjedhje e zgjuar janë edhe brusketat e pranverës që i bëjnë të gjithë të lumtur gjatë një pik-niku ose aperitivi në...

Supë me domate, spec dhe gjoks pule super e...

1.Në një tenxhere ngrohni vajin mbi nxehtësinë mesatare. 2.Shtoni qepën dhe gatuajeni duke e trazuar për 6-8 minuta. 3.Shtoni hudhrën dhe gatuajeni 1 minutë më gjatë. 4.Shtoni domatet dhe specin e kuq dhe lërini të zihen në nxehtësi të...

Tavë kungujsh për një darkë të lehtë dhe me...

Në një tigan ngrohim vajin dhe kaurdisim qepën të grirë hollë, shtojmë kungujt të prerë në shiritë të trashë 1 cm gjerësi dhe 2-3 cm gjatësi. Kaurdisim mirë kungujt me qepën. Shtojmë domatet të prera në kubikë ( pa...