Me ardhjen e të ngrohtit, vjen edhe dëshira për të eksperimentuar në sa më shumë pjata dhe një zgjedhje e zgjuar janë edhe brusketat e pranverës që i bëjnë të gjithë të lumtur gjatë një pik-niku ose aperitivi në një ambient të hapur.
Brusketat gjithashtu janë një vakt i lehtë që bashkojnë shumë shije të mira. Lexoni më poshtë 3 recetat e tyre:
Brusketa me domate
Një pjatë klasike dhe e pamungueshme është ajo e brusketave me domate. Pritini ato në kubikë, më pas bashkojini me vaj ulliri, rigon e majdanoz dhe shërbejini mbi copat e bukës.
Brusketa me humus dhe ullinj
Përgatisni një krem qiqrash ose humus. Thekni fetat e bukës dhe shpërndani mbi to kremin, pak kripë e piper dhe vendosni disa ullinj të zinj mbi sipërfaqe. Kanë një shije të veçantë, janë perfekte për pranverën dhe vlerësohen nga njerëzit me shije të rafinuara.
Brusketa me kastravec
Mbi bazën e copave të bukës, përhapni pak djathë kremoz dhe kompletojini me kastravecë. Pritini kastravecët në kubikë, përziejini me pak djathë feta, dy lugë vaj ulliri, kripë piper dhe majdanoz. Vendosini pasi t’i keni lyer me krem djathi fetat e bukës të thekura në skarë.
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe. Shtoni qepën dhe panxharin dhe ziejini në zjarr mesatar për 15 minuta. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min. Përzieni orizin dhe skuqeni për disa minuta, më pas derdhni verën dhe lëreni...
Ngrohni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni bazat dhe anët e dy formateve të kekut 20 cm me letër pjekjeje. Rrihni në një enë vajin, kosin, vezët, vaniljen dhe lëkurëne portokallit. Përzieni miellin, sheqerin, kanellën dhe arrën...
Ngroheni furrën në 200C. Hidhni brokolin dhe hudhrën në 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tepsi dhe piqini në furrë për 10-12 minuta, derisa të zbuten. Hidhini makaronat në një tenxhere me ujë të vluar dhe të...
Lini një koment