Arkiva e etiketave: brusketa

Për të lëpirë gishtat këto brusketa me ton dhe...

1.Vendoseni tonin në një tas dhe shkëputeni lehtë me pirun. 2.Shtoni qepën , selino, koper, spec djegës dhe majonezë. 3.Vendosni copa të vogla nga djathi i mocarelës sipër tonit dhe përziejen. 4.Shtoni kripë dhe piper të zi. 5.Ndizni furrën...

Brusketa me djathë, spinaq dhe proshutë

Një recetë e thjeshtë dhe e shpejtë, e servirur në tryezë si një antipastë e shijshme për të hapur një menu feste në familje. Përbërësit: 8 feta bukë pa maja 250 gr spinaq 200 gr djathë brie 100 gr...

Brusketa me patëllxhanë, i doni?

1.Lani mirë patëllxhanët dhe i prisni përgjysmë.2.I lyeni me vaj ulliri, kripë e piper.3.Në një toster, në furrë apo në skarë i vendosni për t’i pjekur përreth 10 minuta. I ktheni nga të dyja anët në mënyrë që të...

Brusketa pranverore: 3 receta

Me ardhjen e të ngrohtit, vjen edhe dëshira për të eksperimentuar në sa më shumë pjata dhe një zgjedhje e zgjuar janë edhe brusketat e pranverës që i bëjnë të gjithë të lumtur gjatë një pik-niku ose aperitivi në...

Provoni këto brusketa italiane për një darkë të lehtë

1.Miksoni së bashku në një tas domatet, borzilokun, 3 lugë vaj ulliri, qepën e kuqe, hudhrën, uthullën dhe piperin. 2. Lëreni përzierjen të qëndrojë në temperaturën e dhomës për 15 minuta, më pas vendoseni në frigorifer të marinohet për...

Brusketa me djathë dhie e fruta të thata

1.Punoni djathin në mënyrë që të bëhet më kremoz. Hiquni bërthamat hurmave arabe dhe grijini së bashku me kajsitë.2.Vendosni rrushin e thatë në ujë të ngrohtë për 10 minuta. Hidhni fistikët në një tenxhere me ujë që vlon. Pas...

Brusketa me qepë të skuqura, majonezë dhe proshutë

1.Në një tas të madh kombinoni qepët, proshutën, majonezën dhe djathin zviceran.2.Priteni bukën në feta dhe shtoni mbi secilën prej tyre nga 1 lugë çaji salcë dhe përhapeni mirë.3.Hidhni gjithashtu nga 1 lugë gjelle nga masa e përgatitur me...

Brusketa të shijshme me fasule dhe domate

Nxehni skarën ose një grilë sobe. Rezervoni gjysmën e domateve. Lyeni lehtë bukën me vaj dhe domate. Marinojeni dhe gatuajeni bukën në skarë për 2 minuta në secilën anë ose derisa buka të jetë lehtësisht e tharë. Transferoni bukën...

Brusketa me salcë hudhrash dhe mocarela

Parangrohni furrën në 200 gradë. Në një tas bashkoni gjalpin, hudhrat me një mikser dore. Bukën e bardhë e ndani në 8 pjesë të vogla. I vendosni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine. Sipër...