Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lani, thani dhe hiqni copat e këqija nga domatet.
Pritini në seksione të vogla.
Në një tenxhere të madhe, shtoni domate dhe shumë pak ujë (së paku 1 gotë).
Lërini të zihen.
Pasi të zihen vendosni një kullesë për të hequr farat dhe lëkurën.
Hidhni farat dhe lëkurën.
Kthejeni lëngun në tenxhere dhe lëreni të ziejë duke shtuar kripë, kripë qepë dhe kripë selino sipas sasisë së lëngut.
Nëse doni ta konservoni derdhni 2 lugë gjelle lëng limoni në kavanoza të sterilizuara.
Shtoni lëngun e domateve duke lënë pak hapësirë ajri.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento