Biftek i pjekur me konjak
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
Sugjerojmë:
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
1.Ngrohni furrën në 220 gradë. 2.Nxehni 1 lugë vaji në tigan dhe shtoni biftekët me kripë, pipern dhe hudhër dhe lerini të gatuhen deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 3 minuta. 3.Vendosni domatet dhe rozmarinën në...
1.Ngrohni vajin në një tigan në nxehtësi të mesme dhe gatuani fileton deri sa të marrë ngjyrë kafe, 3 deri në 4 minuta. 2.Lëvizeni mishin në anë të tiganit dhe shtoni brokolin, specin, karotat, qepën jeshile dhe hudhrat në...
1.Në një tas të madh, bashkoni miellin me pak kripë dhe piper. 2.Shtoni mishin në miell, duke e përzier për të veshur secilën copë. 3.Në një tenxhere të madhe, ngrohni 2 lugë vaj perimesh në nxehtësi mesatare. Në grupe,...
1.Lëreni biftekun në temperaturë dhome përreth 30 minuta. 2.Ngroheni tiganin në zgarë 20 minuta para gatimit, pasi të keni rregulluar zgarën e saj. 3.Spërkateni copën e biftekut me vaj dhe përdorni gishtat për ta shpërndarë, po ashtu kriposeni mirë...
1.Ngrohni skarën. 2.Hidhni vaj ulliri, uthull, erëza, mjaltë, 3/4 lugë çaji kripë dhe piper në një tas. 3.Shtoni 2 lugë uthull molle në një tas të madh dhe lereni menjane. 4.Shtoni kastravec, domate, qepë të kuqe dhe ullinj në...
1.Për qepët e karamelizuara 2.Për të karamelizuar qepët, ngrohni vajin në një tigan të madh me nxehtësi mesatare. Pasi të jetë nxehur, shtoni qepët dhe spërkatini me kripë. 3.Trazojeni shpesh, derisa të zbuten rreth 15-20 minuta. 4.Ulni nxehtësinë nëse...
1.Marinoni biftekun me spec djegës, kripë dhe piper. 2.Futeni në tigan dhe piqeni deri sa të marrë ngjyrë kafe. 3.Në një tas hidhni domatet, qepër, specin,, lëngun e limonit, kripë dhe piper. 4.Përziji dhe më pas hidhini sipër biftekut....
1.Në një kavanoz të vogël, kombinoni hudhër, xhenxhefil, sheqer, salcë soje dhe lëng limoni, pastaj marinojini me piper dhe shkundni mirë. 2.Mbi nxehtësinë e lartë, vini një tigan të mesëm me vaj. 3.Kur vaji të jetë gati shtoni biftekun...