Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Ngrohni skarën.
2.Hidhni vaj ulliri, uthull, erëza, mjaltë, 3/4 lugë çaji kripë dhe piper në një tas.
3.Shtoni 2 lugë uthull molle në një tas të madh dhe lereni menjane.
4.Shtoni kastravec, domate, qepë të kuqe dhe ullinj në tasin me uthull molle.
5.Grilizoni misrin, duke u kthyer herë pas here, derisa të piqet rreth 8 minuta.
6.Ndërkohë, marinoni biftekun me kripë dhe piper.
7.Piqeni biftekn deri sa të marrë ngjyrë kafe nga të dyja anët.
8.Transferojeni në tasin me uthull molle dhe përzijeni.
9.Shërbejeni biftekun me sallatë dhe misër.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment