Sugjerojmë:

Biftek i pjekur me sallatë greke dhe misër

3 lugë vaj ulliri
2 lugë uthull molle
1 lugë çaji mjaltë
1/3 filxhan ullinj
1 kuti me domate me qershi
2 veshë misri
2 lugë rigon
1/2 filxhan djathë i shkrirë
1 qepë e vogël e kuqe
1 kastravec
Kripë, Piper 

1.Ngrohni skarën.

2.Hidhni vaj ulliri, uthull, erëza, mjaltë, 3/4 lugë çaji kripë dhe piper në një tas.

3.Shtoni 2 lugë uthull molle në një tas të madh dhe lereni menjane.

4.Shtoni kastravec, domate, qepë të kuqe dhe ullinj në tasin me uthull molle.

5.Grilizoni misrin, duke u kthyer herë pas here, derisa të piqet rreth 8 minuta.

6.Ndërkohë, marinoni biftekun me kripë dhe piper.

7.Piqeni biftekn deri sa të marrë ngjyrë kafe nga të dyja anët.

8.Transferojeni në tasin me uthull molle dhe përzijeni.

9.Shërbejeni biftekun me sallatë dhe misër.

Lini një koment