Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Për qepët e karamelizuara
2.Për të karamelizuar qepët, ngrohni vajin në një tigan të madh me nxehtësi mesatare. Pasi të jetë nxehur, shtoni qepët dhe spërkatini me kripë.
3.Trazojeni shpesh, derisa të zbuten rreth 15-20 minuta.
4.Ulni nxehtësinë nëse është e nevojshme për të mos i lënë të digjen ose thahen.
5.Përgatisni biftekët
6.Kombinoni mishin me kripë dhe piper në një tas të madh.
7.Përzieni me dorë që të kombinohen mirë dhe të ndahen në 6 pjesë madje.
8.Merrni pak më shumë se gjysmën e secilës pjesë dhe formojeni në një copëz të hollë.
9.Mbusheni secilën copë të hollë me pak brie dhe qepë dhe mbështilleni mirë duke e vulosur në skaje.
10.Gatuani biftekët në skarë të parangrohur rreth 5-6 minuta për secilën anë.
11.Shërbeni me sallatë ose turshi sipas dëshirës.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment