Sugjerojmë:

Biftek i mbushur me qepë të karamelizuara

2 lugë vaj avokado
1 qepë të madhe të prerë hollë
1/2 lugë kripë
2 biftekë viçi
Djathë Brie i prerë në copa
1/2 lugë piper
1/2 lugë kripë

1.Për qepët e karamelizuara

2.Për të karamelizuar qepët, ngrohni vajin në një tigan të madh me nxehtësi mesatare. Pasi të jetë nxehur, shtoni qepët dhe spërkatini me kripë.

3.Trazojeni shpesh, derisa të zbuten rreth 15-20 minuta.

4.Ulni nxehtësinë nëse është e nevojshme për të mos i lënë të digjen ose thahen.

5.Përgatisni biftekët

6.Kombinoni mishin me kripë dhe piper në një tas të madh.

7.Përzieni me dorë që të kombinohen mirë dhe të ndahen në 6 pjesë madje.

8.Merrni pak më shumë se gjysmën e secilës pjesë dhe formojeni në një copëz të hollë.

9.Mbusheni secilën copë të hollë me pak brie dhe qepë dhe mbështilleni mirë duke e vulosur në skaje.

10.Gatuani biftekët në skarë të parangrohur rreth 5-6 minuta për secilën anë.

11.Shërbeni me sallatë ose turshi sipas dëshirës.

Lini një koment