Hidhni miellin, majanë dhe kripën në një tas të madh dhe përziejini së bashku me duart tuaja. Përzieni 300 ml ujë të nxehtë (sa ta durojë dora) me vaj dhe mjaltë, më pas përzieni përbërësit e thatë për të bërë një brumë të butë.
Kthejeni brumin në një sipërfaqe të lyer pak me miell dhe punojeni për 5 minuta, derisa brumi të mos ndjehet më ngjitës, duke e spërkatur me pak miell nëse keni nevojë.
Lyejeni me vaj një tepsi prej 900 gr dhe vendoseni brumin në tepsi duke e shtypur në mënyrë të barabartë. Vendoseni në një qese të madhe plastike ushqimore dhe lëreni të fryhet për 1 orë, derisa brumi të jetë rritur për të mbushur tepsinë dhe të mos kthehet më kur e shtypni me gisht.
Ngrohni furrën në 200C. Bëni disa prerje në pjesën e sipërme me një thikë të mprehtë, më pas piqeni për 30-35 minuta derisa masa të jetë e pjekur dhe e artë. Vendoseni atë në një raft ftohjeje dhe prekni bazën e bukës për të kontrolluar se është gatuar. Duhet të tingëllojë e zbrazët. Lëreni të ftohet.
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Komento