Nuk e dimë në ka ndonjë recetë më të thjeshtë në përgatitje se sa këto ëmbëlsira me gjalpë kikiriku e reçel mjedre ose çdo lloj reçeli tjetër të preferuar. Janë shumë të shijshme dhe hyjnë tek ëmbëlsirat perfekte që mund të shijohen pa ndjenjën e fajit. Pa gramë sheqeri dhe yndyra të dëmshme, ato janë gjithashtu aq të bukura, prandaj të mos humbim kohë dhe të njihemi me recetën e tyre.
Përbërësit:
- 1 gotë me copëza çokollate të zezë
- 2 lugë gjelle gjalpë kikiriku
- 2 lugë gjelle reçel mjedre
Udhëzime
- Shkrini copëzat e çokollatës në banjëmari ose mikrovalë për 15 sekonda në mënyrë që të mos digjet mikrovala.
- Vendosni 6 letra cupcake-sh mbi një fletë pjekjeje.
- Vendosni nga një lugë çokollatë të shkrirë në qendër të secilës.
- Më pas shtoni nga një lugë gjalpë kikiriku dhe nga një lugë reçel mjedre.
- Mbulojini me çokollatën e mbetur dhe ngrijini në frigorifer për një orë.
- Nëse kanë ngrirë krejtësisht, lërini 15 minuta në temperaturën e ambientit, pastaj shërbejini.
Lini një koment