Me siguri s’ju ka shpëtuar as ju receta e famshme dhe shumë e thjeshtë që ka qarkulluar në Tik Tok, buka me hudhra.
Në fakt, nevojiten vetëm pak përbërës për një bukë me super shije, për të lëpirë gishtat.
Më poshtë po ju tregojmë hapat si ta përgatisni:
Hiqni me thikë shtresën e sipërme të hudhrave, pa prishur formën e tyre. Spërkatini me pak vaj ulliri dhe mbështillini me letër alumini, duke i lënë përreth 1 orë në furrë.
Në një tas hidhni gjalpin, erëzat dhe përziejini mirë sa të formohet një masë në trajtë paste.
Nxirrni hudhrat nga furra, shtrydhini për të dalë thelpinjtë dhe shtojini tek gjalpi. Përziejini mirë dhe lyeni bukën e thekur.
Trahanaja është një pjatë e vjetër ballkanase, e cila është përdorur dhe përdoret edhe në Shqipëri. Duke parë se është një pjatë me pak shpenzime ajo ka qenë prezente çdo mëngjes në stinën e dimrit kur burimet ushqimore ishin...
HAPI 1Hidhni sheqerin dhe 1 litër ujë në një tenxhere mbi nxehtësi mesatare dhe ngrohni duke e trazuar derisa sheqeri të tretet. Hiqeni nga zjarri dhe lëreni të ftohet plotësisht. HAPI 2Vendosni luleshtrydhet në një blender dhe lërini të...
HAPI 1Pritini luleshtrydhet në copa të vogla dhe futini ne blender për t’i bërë në trajtë pureje. HAPI 2Në një tas të madh, përzieni qumështin e kondensuar në luleshtrydhet e puresë dhe më pas përzieni butësisht kosin derisa të...
Komento