HAPI 1 Pritini luleshtrydhet në copa të vogla dhe futini ne blender për t’i bërë në trajtë pureje.
HAPI 2 Në një tas të madh, përzieni qumështin e kondensuar në luleshtrydhet e puresë dhe më pas përzieni butësisht kosin derisa të përzihet mirë. Mund t’i hidhni sipër edhe copëza të vogla luleshtydhesh të prera.
HAPI 3 Vendoseni përzierjen në një enë, vendosini një kapak dhe ngrijeni gjatë gjithë natës, derisa të ngurtësohet. Hiqeni nga ngrirja rreth 10-15 minuta para se të dëshironi të shërbeni kosin e ngrirë. Mund të qëndrojë në ngrirje deri në 1 muaj.
Hiqni çdo yndyrë të tepërt nga tava e gjelit të detit, por mbani gjysmat e qepës. Vendoseni tavën në zjarr mesatar dhe më pas spërkatni miellin. E trazojmë me lugë druri dhe e kaurdisim për 2 minuta, duke e...
Parangrohni furrën në 180 gradë. Vendosni miellin dhe sheqerin në një tas të madh dhe përziejini me një rrahëse vezësh. Shtoni gradualisht copat e gjalpit dhe me duar ose procesor ushqimi, krijoni një masë. Duhet të duket e thërrmuar...
Përziejini frutat e pyllit, kosin dhe mjaltin në një përpunues ushqimi për 20 sekonda, derisa të bashkohen në një strukturë të lëmuar akulloreje. Hidheni në enë dhe shërbejeni. Ruaj Recetën
Komento