Nxehni furrën në 180C. Vajisni dhe shtroni me letër për pjekje dy forma të rrumbullakëta 20cm për kek. Rrihni vajin, sheqerin, vezët dhe qumështin në një enë derisa të bëhet një masë. Sitni miellin, kakaon dhe sodën në një enë tjetër të madhe, më pas përzieni gradualisht përbërësit e lagësht.
Ndani masën në mes të formateve dhe piqini për 35-40 minuta derisa ëmbëlsirat të jenë rritur dhe të kthehen përsëri kur shtypen. Lëreni të ftohen për 10 minuta, më pas kalojini në një rrjetë teli që të ftohen plotësisht.
Për shtresën e mjedrës, përzieni së bashku reçelin dhe mjedrat e shkrira. Pasi bazat të jenë ftohur, rrihni panën me sheqerin derisa të jetë formuar një masë, më pas shtoni butësisht gjysmën e përzierjes së mjedrës nëpër krem për të krijuar një efekt valëzues.
Hidhni me lugë pjesën më të madhe të përzierjes së rezervuar të mjedrës mbi njërën prej ëmbëlsirave, më pas hidheni gjysmën e kremit. Lyejeni me një thikë palete, më pas vendosni bazën tjetër sipër. Shtroni sipër kremit të mbetur dhe pjesën e fundit të përzierjes së mjedrës. Ruhet ne frigorifer per dy dite.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento