Nxehni furrën në 180C. Vajisni dhe shtroni me letër për pjekje dy forma të rrumbullakëta 20cm për kek. Rrihni vajin, sheqerin, vezët dhe qumështin në një enë derisa të bëhet një masë. Sitni miellin, kakaon dhe sodën në një enë tjetër të madhe, më pas përzieni gradualisht përbërësit e lagësht.
Ndani masën në mes të formateve dhe piqini për 35-40 minuta derisa ëmbëlsirat të jenë rritur dhe të kthehen përsëri kur shtypen. Lëreni të ftohen për 10 minuta, më pas kalojini në një rrjetë teli që të ftohen plotësisht.
Për shtresën e mjedrës, përzieni së bashku reçelin dhe mjedrat e shkrira. Pasi bazat të jenë ftohur, rrihni panën me sheqerin derisa të jetë formuar një masë, më pas shtoni butësisht gjysmën e përzierjes së mjedrës nëpër krem për të krijuar një efekt valëzues.
Hidhni me lugë pjesën më të madhe të përzierjes së rezervuar të mjedrës mbi njërën prej ëmbëlsirave, më pas hidheni gjysmën e kremit. Lyejeni me një thikë palete, më pas vendosni bazën tjetër sipër. Shtroni sipër kremit të mbetur dhe pjesën e fundit të përzierjes së mjedrës. Ruhet ne frigorifer per dy dite.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento