1 lugë gjelle kaperi, plus shtesë për t'u shërbyer
1 lugë gjelle qepë të njoma, plus shtesë për t'u shërbyer
2 fileto salmoni pa lëkurë
Nxehni furrën në 200C. Lëreni një tenxhere me ujë të ziejë. Shtoni patatet dhe ziejini për 8 minuta. Kullojeni dhe lëreni të ftohen në një kullesë për disa minuta. Hidhni patatet me ½ e vajit dhe shumë erëza në një tavë. Futeni në furrë për 20 minuta, duke i kthyer në gjysmën e kohës së gatimit.
Ndërkohë ngrohni vajin e mbetur në një tigan në zjarr mesatar. Shtoni preshin dhe skuqeni për 5 minuta, ose derisa të fillojë të zbutet. I trazojmë hudhrat për 1 min, më pas shtojmë panën, kaperin dhe 75 ml ujë të nxehtë, më pas i lëmë të vlojnë. I shtojmë qepët e njoma.
Ngrohni grilën në temperaturë të lartë. Hidhni përzierjen kremoze të preshit mbi patatet, më pas vendosni filetot e salmonit sipër. Piqeni në grilë për 7-8 minuta, ose derisa të gatuhet. Shërbejeni sipër me qepë të njoma dhe kaperi shtesë dhe një sallatë anash, nëse dëshironi.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento