1 lugë gjelle kaperi, plus shtesë për t'u shërbyer
1 lugë gjelle qepë të njoma, plus shtesë për t'u shërbyer
2 fileto salmoni pa lëkurë
Nxehni furrën në 200C. Lëreni një tenxhere me ujë të ziejë. Shtoni patatet dhe ziejini për 8 minuta. Kullojeni dhe lëreni të ftohen në një kullesë për disa minuta. Hidhni patatet me ½ e vajit dhe shumë erëza në një tavë. Futeni në furrë për 20 minuta, duke i kthyer në gjysmën e kohës së gatimit.
Ndërkohë ngrohni vajin e mbetur në një tigan në zjarr mesatar. Shtoni preshin dhe skuqeni për 5 minuta, ose derisa të fillojë të zbutet. I trazojmë hudhrat për 1 min, më pas shtojmë panën, kaperin dhe 75 ml ujë të nxehtë, më pas i lëmë të vlojnë. I shtojmë qepët e njoma.
Ngrohni grilën në temperaturë të lartë. Hidhni përzierjen kremoze të preshit mbi patatet, më pas vendosni filetot e salmonit sipër. Piqeni në grilë për 7-8 minuta, ose derisa të gatuhet. Shërbejeni sipër me qepë të njoma dhe kaperi shtesë dhe një sallatë anash, nëse dëshironi.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento