Për të bërë mbushjen me limon: Në një tenxhere të mesme, përzieni së bashku 1 gotë sheqer, miell, niseshten dhe kripën. Përzieni ujin, lëngun e limonit dhe lëkurën e limonit. Gatuajini në zjarr mesatar-të lartë, duke e përzier shpesh, derisa përzierja të marrë një valë. Shtoni gjalpin.
Vendosni të verdhat e vezëve në një tas të vogël dhe hidhni gradualisht 1/2 gote nga përzierja e sheqerit të nxehtë. Rrihni përsëri përzierjen e të verdhës së vezës në përzierjen e mbetur të sheqerit. Lëreni të ziejë dhe vazhdoni të gatuani duke e përzier vazhdimisht derisa të trashet. Hiqeni nga zjarri. Hidheni mbushjen në bazën e tartës.
Për të bërë mafishen: Në një tas të madh qelqi ose metali, rrihni të bardhat e vezëve derisa të bëhen shkumë. Shtoni sheqerin gradualisht dhe vazhdoni ta rrihni derisa të formohen maja të qendrueshme. Përhapeni marengën mbi tartë.
Piqeni në furrë të nxehur më parë për 10 minuta, ose derisa marenga të marrë ngjyrë kafe të artë.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento