Për të bërë mbushjen me limon: Në një tenxhere të mesme, përzieni së bashku 1 gotë sheqer, miell, niseshten dhe kripën. Përzieni ujin, lëngun e limonit dhe lëkurën e limonit. Gatuajini në zjarr mesatar-të lartë, duke e përzier shpesh, derisa përzierja të marrë një valë. Shtoni gjalpin.
Vendosni të verdhat e vezëve në një tas të vogël dhe hidhni gradualisht 1/2 gote nga përzierja e sheqerit të nxehtë. Rrihni përsëri përzierjen e të verdhës së vezës në përzierjen e mbetur të sheqerit. Lëreni të ziejë dhe vazhdoni të gatuani duke e përzier vazhdimisht derisa të trashet. Hiqeni nga zjarri. Hidheni mbushjen në bazën e tartës.
Për të bërë mafishen: Në një tas të madh qelqi ose metali, rrihni të bardhat e vezëve derisa të bëhen shkumë. Shtoni sheqerin gradualisht dhe vazhdoni ta rrihni derisa të formohen maja të qendrueshme. Përhapeni marengën mbi tartë.
Piqeni në furrë të nxehur më parë për 10 minuta, ose derisa marenga të marrë ngjyrë kafe të artë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento