1.Lini në ujë thjerrëzat për dy orë. Lani patatet, qërojini dhe pritini në kubikë. Grini qepën, karotën dhe selinon. Skuqini në një tenxhere me pak vaj ulliri.
2.Shtojuni perimeve të skuqura thjerrëzat dhe patatet. Përziejini mirë dhe shtoni 6 gjethet e lakrës. Shtoni brodon e nxehtë dhe ziejeni supën për 30 minuta.
3.Merrni disa garuzhde nga supa (pa gjethet e lakrave), hidhini në frulator së bashku me bustinën e shafranit dhe formoni një krem. Shtojani këtë krem supës.
4.Ziejeni edhe 10 minuta. Në fund shtojini pak piper dhe një tufëz majdanozi të freskët të grirë.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment