1.Lini në ujë thjerrëzat për dy orë. Lani patatet, qërojini dhe pritini në kubikë. Grini qepën, karotën dhe selinon. Skuqini në një tenxhere me pak vaj ulliri.
2.Shtojuni perimeve të skuqura thjerrëzat dhe patatet. Përziejini mirë dhe shtoni 6 gjethet e lakrës. Shtoni brodon e nxehtë dhe ziejeni supën për 30 minuta.
3.Merrni disa garuzhde nga supa (pa gjethet e lakrave), hidhini në frulator së bashku me bustinën e shafranit dhe formoni një krem. Shtojani këtë krem supës.
4.Ziejeni edhe 10 minuta. Në fund shtojini pak piper dhe një tufëz majdanozi të freskët të grirë.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment