Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Lini në ujë thjerrëzat për dy orë. Lani patatet, qërojini dhe pritini në kubikë. Grini qepën, karotën dhe selinon. Skuqini në një tenxhere me pak vaj ulliri.
2.Shtojuni perimeve të skuqura thjerrëzat dhe patatet. Përziejini mirë dhe shtoni 6 gjethet e lakrës. Shtoni brodon e nxehtë dhe ziejeni supën për 30 minuta.
3.Merrni disa garuzhde nga supa (pa gjethet e lakrave), hidhini në frulator së bashku me bustinën e shafranit dhe formoni një krem. Shtojani këtë krem supës.
4.Ziejeni edhe 10 minuta. Në fund shtojini pak piper dhe një tufëz majdanozi të freskët të grirë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment