Supë me kunguj të njomë dhe domate

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
45 minuta
Sugjerohet për:
8 persona
Kalori:
1 lugë gjelle gjalpë
2 qepë, të grira
1 kg kunguj të njomë, prerë në feta
1 kg domate, të prera
2 lugë gjelle miell i thjeshtë
½ lugë turmerik
2 l lëng pule ose perimesh

Shkrini gjalpin në një tenxhere të madhe, shtoni qepët dhe kungujt dhe gatuajini për 5 minuta në zjarr mesatar, duke i përzier herë pas here.

Shtoni domatet dhe miellin. Gatuajeni për disa minuta, duke e trazuar për të parandaluar që mielli të bëhet me gunga. Shtoni shafranin e Indisë dhe lëngun, mbulojeni dhe ziejini për 30 minuta.

Bëjeni pure me një blender dore, më pas siteni nëse dëshironi një teksturë vërtet të lëmuar. Shërbejeni të nxehtë me bukë.

Komento