Ngrohni 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tenxhere të madhe. Shtoni qepën dhe selinon dhe skuqeni për 10-15 minuta, ose derisa të fillojë të zbutet, më pas shtoni hudhrën dhe gatuajeni edhe për 1 min. Përziejini të gjithë përbërësit e tjerë, përveç pestos dhe vajit të mbetur, dhe lërini të vlojnë.
Ulni zjarrin dhe lërini të ziejnë për 6-8 minuta, ose derisa makaronat të zbuten. Spërkatini sipas shijes, më pas vendosini në tasa.
Trazojeni vajin e mbetur me peston, më pas hidheni mbi supë. Shërbejeni me copa buke me kore.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento