Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
Ngrohni 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tenxhere të madhe. Shtoni qepën dhe selinon dhe skuqeni për 10-15 minuta, ose derisa të fillojë të zbutet, më pas shtoni hudhrën dhe gatuajeni edhe për 1 min. Përziejini të gjithë përbërësit e tjerë, përveç pestos dhe vajit të mbetur, dhe lërini të vlojnë.
Ulni zjarrin dhe lërini të ziejnë për 6-8 minuta, ose derisa makaronat të zbuten. Spërkatini sipas shijes, më pas vendosini në tasa.
Trazojeni vajin e mbetur me peston, më pas hidheni mbi supë. Shërbejeni me copa buke me kore.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento