4 feta mandarinë/portokall , 3 të prera, 1 të shtrydhur
borzilok
koriandër
2 lugë çaji vaj susami
gjysmë limoni i shtrydhur
pak spec pikant i grirë
çerek qepe e grirë
HAPI 1 Ziejini patatet dhe fasulet me avull, në një kosh të vendosur mbi një tigan me ujë të vluar për 8 minuta. Vendosini sipër filetot e salmonit dhe ziejini me avull edhe për 6-8 minuta të tjera, ose derisa salmoni të skuqet lehtë kur testohet me pirun.
HAPI 2 Ndërkohë përzieni përbërësit e salcës së bashku me lëngun e mandarinës/portokallit. Nëse hani menjëherë, ndani gjethet e sallatës në dy pjata dhe sipër shtoni patatet dhe fasulet e ngrohta dhe fetat e mandarinës/portokallit. Sipër i vendosni filetot e salmonit, shpërndajini mbi gjethe dhe sipër hidhini salcën. Nëse shkoni në punë, përgatitini patatet, fasulet dhe salmonin një natë më parë, më pas paketoni në një enë të ngurtë hermetike me gjethet e sallatës të mbajtura të ndara. Vendosni së bashku elementët e sallatës dhe hidhini salcën pak para se të hani për të parandaluar tharjen e gjetheve.
1.Merrni copat e bukës dhe në copën e poshtme vendosni majonezë, sallatë dhe proshutë. 2.Shtoni fetat e djathit dhe sipër vendosni pjesën tjetër të bukës. 3.Nëse dëshironi të shtoni më shumë majonezë ose mustardë hidheni tek pjesa e sipërme...
1.Si fillim ndani brokolin dhe lulelakrën në copa të vogla. I lani mirë dhe i vendosni për t’i zierë në një tenxhere me ujë dhe kripë. 2.I kaloni në një enë të madhe dhe i grini sipër qepën e...
Ngroheni furrën në 175 gradë C. Vendosni gjysmën e kërpudhave në një tigan dhe kaloni pulën në vezët e rrahura pastaj në thërrimet e bukës. Në tigan, shkrijeni gjalpin në nxehtësi mesatare. Vendosni pulën në tigan duke e kalaur...
Komento