Sallata greke. Si ta përgatisim në versionin autentik të saj
Me bazë kastravecësh, specash, qepësh të kuqe, ullinjsh, kaperi e djathë feta, sallata greke është një pjatë e shëndetshme perfekte për të shoqëruar një pjatë të dytë, ideale edhe si pjatë unike sidomos gjatë verës, e shoqëruar me brusketa.
Përfitoni për të përgatitur edhe djathin feta në shtëpi sipas recetës sonë e më pas mund të përgatisni sallatën me të.
Përbërësit:
4 domate
1 spec jeshil
½ kastraveci
1 qepë e kuqe
100 gr djathë feta
100 gr ullinj jeshil
3 lugë gjelle vaj ulliri e.v
2 lugë majdanoz i grirë
1 lugë kaperi
1 lugë kafeje rigon i thatë
Kripë dhe piper
Përgatitja:
Prisni domatet, specat dhe kastravecin në kubikë, prisni qepën në feta, prisni dhe djathin në kubikë. Hidhni gjithë përbërësit në një enë sallate, shtoni dhe ullinjtë, majdanozin, kaperit dhe rigonin. Rregullojeni sallatën me kripë e piper dhe shërbejeni në tryezë.
Zbuloni origjinat e ngatërruara të pjatave gjatë shekujve dhe kontinenteve. Gjurmimi i origjinës së ushqimit është një çështje komplekse dhe shpesh e debatueshme. Për shembull, ndërsa disa pretendojnë se bageli i parë është bërë në Krakov, Poloni, në vitin...
Lani bamjet dhe thajini me një letër ose pecetë. Pritini nga bishti dhe vendosini në tavë me pak vaj ulliri. Futini të piqen paraprakisht në furrën e nxehur më parë në 180°. Ndërkohë përgatisni pjesën tjetër. Pritini domatet dhe vendosini të ziejnë...
HAPI 1Vendosni pataten e ëmbël në një tenxhere të madhe dhe të thellë në zjarr të fortë. Mbulojeni me ujë të vluar dhe ziejeni për 10 minuta. Ndërkohë vendosno të gjithë përbërësit e e tjerë në një procesor ushqimi...
Lini një koment