Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Krokante dhe të parezistueshme, edhe pse të pjekura në furrë e të përgatitura me perime, qoftet me bizele dhe fara susami janë një pjatë e dytë vegjetariane që do të çmendë fëmijë e të rritur! Janë të përshtatshme edhe nëse ndiqni një regjim ushqimor proteinik. Ja receta e thjeshtë hap pas hapi:
Përbërësit:
Përgatitja:
1.Gatuani bizelet. Zieni ujë të kripur në një tenxhere, hidhini kripë dhe shtoni bizelet e freskëta ose të ngrira në ujin e vluar. Ziejini për 12 minuta. Më pas kullojini, lërini të vaken, frulojini me mikser së bashku me 2-3 lugë ujë nga zierja e tyre dhe 1 thelpi hudhër të qëruar e të copëtuar. Vendoseni purenë e bizeleve në një tas dhe përziejeni me rikotën.
2. Përgatisni masën e qofteve. Shtoni parmixhanon e grirë, bukën e thekur të grirë, vezën dhe 3-4 gjethe mente të copëtuara me duar. Shtoni kripë e piper dhe vendoseni përbërjen në frigorifer për 30 minuta. Pas kësaj kohe, lagini duart dhe formoni qofte në madhësinë e një arre. Nëse përbërja është shumë e qullët, shtojini edhe pak bukë të thekur të grirë.
3. Përgatitini për në furrë. Përzieni në një tas bukën e grirë të thekur me farat e susamit. Kalojini aty qoftet dhe më pas shtrojini në një tepsi ku keni shtruar letër furre të cilën e keni lagur dhe shtrydhur. Piqini qoftet në furrë të ngrohur në 200 gradë për 15 minuta, duke i kthyer në gjysmën e pjekjes.
4. Ndërkohë, hidhni jogurtin në një tas, hidhini kripë e piper dhe spërkateni me gjethet e mbetura të copëtuara të menteve. Shërbejini qoftet me bizele me këtë salcë të përgatitur.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment