HAPI 1 Vendosni pataten e ëmbël në një tenxhere të madhe dhe të thellë në zjarr të fortë. Mbulojeni me ujë të vluar dhe ziejeni për 10 minuta. Ndërkohë vendosno të gjithë përbërësit e e tjerë në një procesor ushqimi (blender) dhe përziejini derisa të jenë copëtuar shumë imët. Lërini mënjanë derisa të nevojitet.
HAPI 2 Vendosni spinaqin në një kullesë të madhe në lavaman dhe derdhni mbi të patatet e ëmbla dhe ujin e tyre të zierjes për të kulluar patatet dhe spinaqin në të njëjtën kohë. Lëreni të thahet me avull.
HAPI 3 E kthejmë tenxheren në zjarr (nuk ka nevojë ta lani më parë), më pas shtoni vajin dhe më pas “pastën” e erëzave. Skuqeni pastën për rreth 5 minuta derisa të trashet, më pas shtoni pulën. Skuqini për 8-10 minuta derisa pula të fillojë të marrë ngjyrë. Hidhni sipër lëngun, lëreni të vlojë dhe lëreni të ziejë për 10 minuta, duke e përzier herë pas here.
HAPI 4 Kontrolloni që pula të jetë gatuar duke e prerë në njërën nga kofshët dhe sigurohuni që të jetë e bardhë kudo pa shenja rozë. Shtojini piper të zi, më pas pataten e ëmbël. Lëreni të ziejë edhe për 5 minuta të tjera. Ndërkohë grini spinaqin dhe shtojeni në zierje.
HAPI 5 Shpërndani sipër ushqimit farat e kungullit dhe limonët e konservuar dhe shërbejeni me bukë të ngrohtë.
13 Qershor, 2023 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
Lani bamjet dhe thajini me një letër ose pecetë. Pritini nga bishti dhe vendosini në tavë me pak vaj ulliri. Futini të piqen paraprakisht në furrën e nxehur më parë në 180°. Ndërkohë përgatisni pjesën tjetër. Pritini domatet dhe vendosini të ziejnë...
4 Maj, 2023 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
24 Prill, 2023 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
Shkrini gjalpin në një tigan të madh, më pas skuqni proshutën dhe qepën duke i trazuar derisa të fillojnë të marrin ngjyrë të artë. Hidhni preshin dhe patatet, i trazoni mirë, më pas mbulojeni dhe ulni zjarrin. Gatuani...
Komento