Një recetë që vjen nga Toskana, pudingu i orizit, një përbërje kremoze dhe perfekte për ditët e verës, është një alternativë e mirë krahasuar me ëmbëlsirat e paketuara që shpesh u japim fëmijëve. Me aromë të mirë dhe intensive, pudingu i orizit është i thjeshtë dhe i shpejtë për t’u përgatitur edhe kur kemi pak kohë për t’iu përkushtuar kuzhinës. Nëse jeni veganë, mund ta përgatisni edhe me qumësht vegjetal.
Përbërësit:
250 gr oriz integral
500 ml qumësht
100 gr rrush i thatë
2 lugë gjelle mjaltë
50 gr gjalpë
2 lugë stika pishe
Pak kripë
Vaj ulliri e.v
Kanellë pluhur
Përgatitja:
Lani orizin integral dhe vendoseni të ziejë në një tenxhere me 500 ml qumësht dhe 500 ml ujë.
Ziejeni për 30 minuta.
Vendosni rrushin e thatë të zbutet në një gotë me ujë.
Kur orizi të jetë zier, hiqeni nga zjarri, shtoni rrushin e thatë të zbutur të cilit i keni kulluar ujin, stikat e pishës, gjalpin dhe kripën.
Përziejini mirë dhe shtoni mjaltin.
Vazhdoni përzierjen derisa të përbërësit të homogjenizohen.
Merrni format e budingut dhe lyejini me vaj ulliri. Shtoni në to budingun.
Lërini të ftohen në temperaturë ambienti dhe më pas lërini në frigorifer për dy orë. Para se t’i shërbeni, spërkatini me kanellë.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment