Ziejini makaronat në ujë të vluar me kripë për 8 minuta. Shtoni bishtajat dhe ziejini edhe për 3 minuta të tjera derisa makaronat dhe fasulet të jenë thjesht të buta.
Ndërkohë hidhni tonin dhe vajin e tij në një tas dhe shtojini peshkun duke i mbajtur copat të mëdha. Hidhni në të lëkurën e limonit, kaperin, specin djegës dhe shumë kripë e piper.
Kulloni makaronat dhe fasulet, kthejini në tigan dhe trazojini me masën e tonit. Shtoni pak vaj ulliri.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento