Kush do Pasta Carbonara?
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Sugjerojmë:
Pastat me ton dhe bizele janë një pjatë e parë e shpejtë e cila do t’i pëlqejë gjithë familjes. Është një pjatë që bashkon pastat me ton dhe ato me hudhër, vaj e spec dhe shpëtimtare për darkën tuaj.
Vendosni një tenxhere me ujë për të zier pastat. Hidhini kripë. Lani domatet dhe pritini përgjysmë. Në një tigan ngrohni vajin, shtoni hudhrën e qëruar dhe kaurdisini pak.
Shtoni më pas domatet dhe pasi të kenë lëshuar lëngun e tyre, shtoni bizelet. Lërini për 5 minuta të gatuhen. Shtoni borzilokun e copëtuar me duar dhe gatuajini në zjarr të ulët edhe për 5 minuta të tjera.
Ndërkohë hidhni pastat në ujë, gatuajini ‘al dente’, pra 3 minuta më pak se koha e shkruar në paketim. Hidhini kripë e piper salcës që po përgatisni dhe pasi të kenë kaluar 5 minuta, hiqni hudhrën dhe shtoni tonin të cilin e keni kulluar.
Lëreni salcën edhe për dy minuta. Nëse thahet shumë, shtoni pak nga lëngu i zierjes së pastave. Kullojini pastat, shtojini tek tigani i salcës, shtoni dhe pak kripë dhe hiqini nga zjarri. Shërbejini me pak piper.
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
Në një tenxhere, shkrijmë gjalpin dhe skuqim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtojmë miellin dhe e përziejmë për disa minuta derisa të marrë ngjyrë të lehtë kafe. Gradualisht shtojmë lëngun e perimeve dhe e përziejmë derisa të trashet....
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment