Ngroheni furrën në 200C. Hidhni brokolin dhe hudhrën në 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tepsi dhe piqini në furrë për 10-12 minuta, derisa të zbuten.
Hidhini makaronat në një tenxhere me ujë të vluar dhe të kripur. Gatuajini sipas udhëzimeve në paketim dhe kullojini. Hidhni majdanozin, borzilokun, stikat, lëngun e limonit dhe parmixhanon në një blender. Pasi brokoli të jetë gati, lërini mënjanë disa nga copat më të vogla. Shtrydhni hudhrën nga lëkura e saj, shtojeni në blender së bashku me pjesën tjetër të brokolit, përpunojeni në një pesto dhe rregullojeni mirë me kripë.
Hidhni makaronat me peston. Shtoni lulet e rezervuara të brokolit, ndajeni në dy tasa dhe sipër shtoni pak parmixhiano shtesë, lëkurën e limonit dhe piper të zi, nëse dëshironi.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento