Ngroheni furrën në 200C. Hidhni brokolin dhe hudhrën në 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tepsi dhe piqini në furrë për 10-12 minuta, derisa të zbuten.
Hidhini makaronat në një tenxhere me ujë të vluar dhe të kripur. Gatuajini sipas udhëzimeve në paketim dhe kullojini. Hidhni majdanozin, borzilokun, stikat, lëngun e limonit dhe parmixhanon në një blender. Pasi brokoli të jetë gati, lërini mënjanë disa nga copat më të vogla. Shtrydhni hudhrën nga lëkura e saj, shtojeni në blender së bashku me pjesën tjetër të brokolit, përpunojeni në një pesto dhe rregullojeni mirë me kripë.
Hidhni makaronat me peston. Shtoni lulet e rezervuara të brokolit, ndajeni në dy tasa dhe sipër shtoni pak parmixhiano shtesë, lëkurën e limonit dhe piper të zi, nëse dëshironi.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento