Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 200C. Hidhni brokolin dhe hudhrën në 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tepsi dhe piqini në furrë për 10-12 minuta, derisa të zbuten.
Hidhini makaronat në një tenxhere me ujë të vluar dhe të kripur. Gatuajini sipas udhëzimeve në paketim dhe kullojini. Hidhni majdanozin, borzilokun, stikat, lëngun e limonit dhe parmixhanon në një blender. Pasi brokoli të jetë gati, lërini mënjanë disa nga copat më të vogla. Shtrydhni hudhrën nga lëkura e saj, shtojeni në blender së bashku me pjesën tjetër të brokolit, përpunojeni në një pesto dhe rregullojeni mirë me kripë.
Hidhni makaronat me peston. Shtoni lulet e rezervuara të brokolit, ndajeni në dy tasa dhe sipër shtoni pak parmixhiano shtesë, lëkurën e limonit dhe piper të zi, nëse dëshironi.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento