1 gotë hurma arabie të buta (rreth 14 hurma, të copëtuara)
¼ filxhan (57 ml) ujë
Një majë kripë
2 gota (284g) miell shumëpërdorimësh
1 lugë sheqer pluhur (plus më shumë për pluhurosje)
1 lugë çaji pluhur pjekjeje
¾ gotë (170g) gjalpë (i zbutur dhe i prerë në kubikë)
2 lugë qumësht
2 lugë gjelle ujë trëndafili
Për mbushjen:
Në një tenxhere të vogël mbi nxehtësinë mesatare-të ulët, bashkoni hurmat, ujin dhe kripën. Gatuani hurmat, duke i grirë dhe duke i trazuar derisa të bëhen pastë (rreth 3 minuta). Lëreni të ftohet.
Për brumin:
Ngroheni furrën në 165°C dhe në dy tava pjekjeje shtroni letër furre.
Në një tas ose procesor ushqimi, bashkoni miellin, sheqerin dhe pluhurin për pjekje, më pas shtoni gjalpin.
Bashkoni qumështin dhe ujin e trëndafilit dhe më pas përziejeni me brumin derisa të bashkohet në një masë të vetme.
Dhënia e formës:
Ndajeni brumin në 20 topa me madhësi të njëjtë.
Merrni një top brumë, rrafshojeni në pëllëmbën e dorës dhe hapeni në një formë tasi.
Vendosni një lugë çaji mbushje në qendër të brumit dhe ngrini anët dhe ngjitini së bashku për të mbyllur mbushjen.
Rrokullisini dhe rrafshojini pak dhe më pas vendosini në tavën ku shtruat letrën e gatimit. Përsëriteni me brumin e mbetur dhe mbushjen.
Prisni pjesën e sipërme të biskotave me një pirun ose kruese dhëmbësh në një model dekorativ dhe më pas piqini derisa biskotat sapo të kenë filluar të marrin ngjyrë të artë, rreth 25-30 minuta. Pluhurosini bujarisht me sheqer pluhur ndërsa biskotat janë ende të ngrohta.
Ruani biskotat e ftohura në një enë hermetike në temperaturën e dhomës deri në 3 ditë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento