Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Për mbushjen:
Në një tenxhere të vogël mbi nxehtësinë mesatare-të ulët, bashkoni hurmat, ujin dhe kripën. Gatuani hurmat, duke i grirë dhe duke i trazuar derisa të bëhen pastë (rreth 3 minuta). Lëreni të ftohet.
Për brumin:
Ngroheni furrën në 165°C dhe në dy tava pjekjeje shtroni letër furre.
Në një tas ose procesor ushqimi, bashkoni miellin, sheqerin dhe pluhurin për pjekje, më pas shtoni gjalpin.
Bashkoni qumështin dhe ujin e trëndafilit dhe më pas përziejeni me brumin derisa të bashkohet në një masë të vetme.
Dhënia e formës:
Ndajeni brumin në 20 topa me madhësi të njëjtë.
Merrni një top brumë, rrafshojeni në pëllëmbën e dorës dhe hapeni në një formë tasi.
Vendosni një lugë çaji mbushje në qendër të brumit dhe ngrini anët dhe ngjitini së bashku për të mbyllur mbushjen.
Rrokullisini dhe rrafshojini pak dhe më pas vendosini në tavën ku shtruat letrën e gatimit. Përsëriteni me brumin e mbetur dhe mbushjen.
Prisni pjesën e sipërme të biskotave me një pirun ose kruese dhëmbësh në një model dekorativ dhe më pas piqini derisa biskotat sapo të kenë filluar të marrin ngjyrë të artë, rreth 25-30 minuta. Pluhurosini bujarisht me sheqer pluhur ndërsa biskotat janë ende të ngrohta.
Ruani biskotat e ftohura në një enë hermetike në temperaturën e dhomës deri në 3 ditë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento