¼ filxhan gjethe të freskëta majdanozi të grira hollë
1-2 lugë çaji fara piper të kuq djegës
2 lugë gjalpë
3 lugë vaj ulliri ekstra të virgjër
2 lugë lëng limoni të freskët
Djathë Parmigano i sapo grirë, për servirje (opsionale)
Mbushni një tenxhere të madhe me ujë dhe shtoni 1 lugë gjelle kripë. Lëreni të vlojë në zjarr të lartë. Shtoni linguinet dhe gatuajini derisa të jenë al dente, sipas udhëzimeve të paketimit. Kullojini, duke rezervuar ½ filxhan me ujin e zierjes së makaronave.
Ndërkohë, në një tas të madh rezistent ndaj nxehtësisë, bashkoni hudhrën, majdanozin, lëkurën e limonit, farat e piperit të kuq dhe 1 lugë çaji të mbetur kripë.
Në një tigan të vogël mbi nxehtësinë mesatare, bashkoni vajin e ullirit dhe gjalpin. Pasi gjalpi të fillojë të bëjë flluska, hidheni mbi përzierjen e hudhrave. Përziejini për t’i bashkuar.
Shtoni makaronat në tas së bashku me lëngun e limonit dhe ujin e makaronave. Përziejini mirë derisa të jenë mbuluar tërësisht me salcën e përgatitur. Shërbejeni me djathë Parmigiano.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento