¼ filxhan gjethe të freskëta majdanozi të grira hollë
1-2 lugë çaji fara piper të kuq djegës
2 lugë gjalpë
3 lugë vaj ulliri ekstra të virgjër
2 lugë lëng limoni të freskët
Djathë Parmigano i sapo grirë, për servirje (opsionale)
Mbushni një tenxhere të madhe me ujë dhe shtoni 1 lugë gjelle kripë. Lëreni të vlojë në zjarr të lartë. Shtoni linguinet dhe gatuajini derisa të jenë al dente, sipas udhëzimeve të paketimit. Kullojini, duke rezervuar ½ filxhan me ujin e zierjes së makaronave.
Ndërkohë, në një tas të madh rezistent ndaj nxehtësisë, bashkoni hudhrën, majdanozin, lëkurën e limonit, farat e piperit të kuq dhe 1 lugë çaji të mbetur kripë.
Në një tigan të vogël mbi nxehtësinë mesatare, bashkoni vajin e ullirit dhe gjalpin. Pasi gjalpi të fillojë të bëjë flluska, hidheni mbi përzierjen e hudhrave. Përziejini për t’i bashkuar.
Shtoni makaronat në tas së bashku me lëngun e limonit dhe ujin e makaronave. Përziejini mirë derisa të jenë mbuluar tërësisht me salcën e përgatitur. Shërbejeni me djathë Parmigiano.
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento