Gjethet e selinosë. Me to mund të bëjmë gjëra të mrekullueshme në kuzhinë
Çfarë të bëjmë me gjethet e selinosë? Këtë perime e përdorim për supa, për t’u dhënë shije pjatave të ndryshme apo për të përgatitur koncentrate perimesh të bëra vetë. Gjethet e selinosë janë një lëndë e parë e shëndetshme dhe e lehtë për të përgatitur receta të shijshme.
Çfarë mund të gatuajmë me to?
Ju propozojmë dy receta: një pesto të shijshme dhe petulla të shijshme me selino
Receta e pestos
Përbërësit:
100 gr gjethe selino
50 gr bajame të qëruara
50 gr djathë parmixhano i grirë
Pak kripë e trashë
Pak lëng limoni
Vaj ulliri e.v
Përgatitja
Përzieni gjithë përbërësit në mikser dhe frulojini derisa të merrni një përbërje kremoze.
2. Receta për petulla me gjethe selinoje
Përbërësit:
100 gr gjethe selinoje
5 lugë miell
Ujë aq sa për të formuar brumin
1 lugë kafeje kripë
3 lugë gjelle parmixhan i grirë
2 lugë kafeje djathë pekorino i grirë
1 vezë
Vaj për skuqje
Përgatitja
Merrni gjethet e selinos dhe copëtojini me thikë.
Përgatisni brumin me miellin, ujin, djathërat, vezën dhe kripën.
Në fund shtoni gjethet e selinos tek brumi.
Sigurohuni që brumi të jetë ngjitës.
Skuqini petullat në vaj të nxehtë duke e marrë brumin me lugë.
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment