Gjethet e selinosë. Me to mund të bëjmë gjëra të mrekullueshme në kuzhinë
Çfarë të bëjmë me gjethet e selinosë? Këtë perime e përdorim për supa, për t’u dhënë shije pjatave të ndryshme apo për të përgatitur koncentrate perimesh të bëra vetë. Gjethet e selinosë janë një lëndë e parë e shëndetshme dhe e lehtë për të përgatitur receta të shijshme.
Çfarë mund të gatuajmë me to?
Ju propozojmë dy receta: një pesto të shijshme dhe petulla të shijshme me selino
Receta e pestos
Përbërësit:
100 gr gjethe selino
50 gr bajame të qëruara
50 gr djathë parmixhano i grirë
Pak kripë e trashë
Pak lëng limoni
Vaj ulliri e.v
Përgatitja
Përzieni gjithë përbërësit në mikser dhe frulojini derisa të merrni një përbërje kremoze.
2. Receta për petulla me gjethe selinoje
Përbërësit:
100 gr gjethe selinoje
5 lugë miell
Ujë aq sa për të formuar brumin
1 lugë kafeje kripë
3 lugë gjelle parmixhan i grirë
2 lugë kafeje djathë pekorino i grirë
1 vezë
Vaj për skuqje
Përgatitja
Merrni gjethet e selinos dhe copëtojini me thikë.
Përgatisni brumin me miellin, ujin, djathërat, vezën dhe kripën.
Në fund shtoni gjethet e selinos tek brumi.
Sigurohuni që brumi të jetë ngjitës.
Skuqini petullat në vaj të nxehtë duke e marrë brumin me lugë.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment