Lani bamjet dhe thajini me një letër ose pecetë. Pritini nga bishti dhe vendosini në tavë me pak vaj ulliri. Futini të piqen paraprakisht në furrën e nxehur më parë në 180°.
Ndërkohë përgatisni pjesën tjetër. Pritini domatet dhe vendosini të ziejnë për 5 minuta në ujë të nxehtë. Grini imët qepën, karrotën dhe hudhrën. Vendosini të kaurdisen me pak vaj ulliri.
Prisni tulin e mishi në copa të vogla dhe shtojeni tek qepa. Kaurdisini bashkë për disa minuta. Kriposeni. Hiqini domateve lëkurën dhe shtypini me pirun. Shtojini tek ena ku janë mishi dhe qepa. Perziejini, shtoni majdanoz të grirë imët, pak rigon dhe piper të zi. Ulni zjarrin dhe lëreni të gatuhen derisa salca të jetë trashur.
Këtë përbërje shtojeni sipër bamjeve. Shtoni dhe 2 gota ujë ose lëng mishi dhe përzijeni me delikatesë që bamjet të mos prishin formën e tyre. Vendoseni përsëri në zjarr, ulni gradacionin në 160° dhe lereni të gatuhen për 20 minuta.
HAPI 1Vendosni pataten e ëmbël në një tenxhere të madhe dhe të thellë në zjarr të fortë. Mbulojeni me ujë të vluar dhe ziejeni për 10 minuta. Ndërkohë vendosno të gjithë përbërësit e e tjerë në një procesor ushqimi...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Shkrini gjalpin në një tigan të madh, më pas skuqni proshutën dhe qepën duke i trazuar derisa të fillojnë të marrin ngjyrë të artë. Hidhni preshin dhe patatet, i trazoni mirë, më pas mbulojeni dhe ulni zjarrin. Gatuani...
Komento