¼ filxhan trumzë të freskët dhe rigon të grirë imët
2 luge vaj ulliri
1 lugë gjelle lëng limoni të freskët
3 gota spinaq baby
¼ filxhan djathë parmigiano, i grirë
100 gr djathë të butë dhie
Kripë dhe piper i freskët i bluar
Gatuani makaronat në ujë me shumë kripë deri sa të jenë al dente. Kullojini makaronat dhe kurseni ¼ filxhani nga uji i tyre.
Ndërkohë pastroni kërpudhat dhe më pas pritini në feta. Grini dhe spinaqin.
Në një tigan, ngrohni vajin e ullirit në nxehtësi mesatare të lartë dhe gatuani erëzat, kërpudhat me kripë për rreth 5 minuta, duke i përzier herë pas here. Kur kërpudhat të jenë gatuar dhe të jenë të buta, ulni nxehtësinë në minimum, shtoni lëng limoni, spinaqin dhe sërish pak kripë. Gatuajini për rreth 2 minuta derisa spinaqi të jetë zbutur. Shtojmë djathin parmigiano dhe ujin e makaronave dhe i trazojmë derisa djathi të shkrihet.
Shtoni makaronat e kulluara tek kërpudha. Shtoni piper të zi të freskët të bluar dhe kripë për shije. Përdorni gishtat për të thyer grimcat e djathit të dhisë dhe shtojeni atë tek makaronat; i trazoni nëse dëshironi. Shërbejeni menjëherë.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento