Patate, vezë dhe lakër, kombinimi ideal për një sallatë...
Në një tenxhere me ujë dhe kripë vendosni për të zierë patatet. I lini të ziejnë për 15 minuta. Pasi të jenë gati, i lini pak në ujë të ftohtë dhe më pas i qëroni. Po kështu veproni edhe...
Në një tenxhere me ujë dhe kripë vendosni për të zierë patatet. I lini të ziejnë për 15 minuta. Pasi të jenë gati, i lini pak në ujë të ftohtë dhe më pas i qëroni. Po kështu veproni edhe...
Torta me djathë është ideale kur nuk dini se ç’të bëni me bukën e mbetur që është bërë e fortë dhe e thatë. Ja si mund të riciklohet ajo në një recetë të shijshme: Përbërësit: 10 feta bukë 250...
Për një kohë të gjatë është thënë se njerëzit me kolesterol të lartë nuk duhet të hanë disa produkte të caktuara. Vezët ishin një prej tyre. Po, është e vërtetë se të verdhat e vezëve përmbajnë më shumë yndyrë...
1.Merrni 50 gr bacon të prerë në kuba dhe skuqeni në një tigan jongjitës me pak vaj. Shtoni një qepë të freskët të grirë imët dhe 150 gr bizele, gatuajini për 3-4 minuta dhe rregullojini me kripë e piper....
1.Marrim fetat e bukës dhe i ngrohim pak deri sa të bëhen krokante. 2.Marrim tiganin e lyejmë me pak gjalp dhe hedhim vezën e rrahur mirë. Bashkë me vezën hedhim edhe djathin e tostit. 3.Pasi djathi të jetë shkrirë...
Petullat e kripura me rikota dhe lulelakër janë të shijshme e të shëndetshme, të thjeshta për t’u përgatitur dhe për të përdorur perimet e mbetura. Me këtë pjatë do të surprizoni miqtë tuaja dhe do të bindni fëmijët të...
1.Lajmë me kujdes kërpudhat, i pastrojmë dhe i presim në feta të mëdha.2.Qërojmë qepën dhe e presim në kubikë.3.Lajmë mirë trumzën, e thajmë dhe i heqim fletët.4.Rrahim vezët, i hedhim trumzën e grirë, qumështin dhe salcën e domates.Shtojmë kripë...
Nxehni gjalpin në një tigan në zjarr mesatar. Thyeni vezët dhe hidhini në tigan. Lërini vezët të skuqen në njërën anë. Marinoni me kripë dhe piper. Vendosni vezët në një pjatë së bashku me spinaqin, domatet dhe avokadon. Vendosni...
1.Për përgatitjen e qepës: Skuqni në një tigan gjalpin dhe mënjëherë shtoni qepën. 2.E përzieni mirë dhe gradualisht i shtoni pak kripë derisa qepa të bëhet transparente dhe me një ngjyrë të lehtë kafe. 3.Ndërkohë në një tigan vendosni...