Arkiva e etiketave: speca te mbushur

Speca të mbushur

Përgatitja Fillimisht, specat i pastrojmë dhe i heqim farat. Në një tigan, skuqim qepën dhe hudhrën me pak vaj ulliri derisa të zbuten. Shtojmë mishin e grirë dhe e gatuajmë deri sa të marrë ngjyrë të artë. Shtojmë orizin...

Speca të mbushur me kinoa dhe kunguj të njomë

Ngroheni furrën në 200C. Pritini çdo spec në gjysmë dhe hiqni farat. Vendosni specat, me anën e prerë lart, në një letër pjekjeje, spërkatini me 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe i kriposn i mirë. Piqini për 15 minuta....

Speca të mbushur me bullgur dhe rrush të thatë

Pastroni specat nga farat. Rrushin e thatë e vendosni në ujë të ngrohtë  që të zbutet. Në një tas vendosni qepët të prera në kubikë shumë të vegjël duke u shtuar pak kripë dhe i shtypni me dorë. Shtoni...

Speca të mbushur me mish viçi, oriz dhe djathë...

1.Shpëlani specat dhe hiquni pjesët e sipërme bishtat dhe farat. 2.Në një tas, bashkoni së bashku qepën, domatet, mishin e grirë, orizin e gatuar, vezën, 1 gotë djathë të copëtuar, kripë, piper, erëza italiane dhe hudhrën e grirë. 3.Përziejini...

Receta speciale e specave të mbushur me lulelakër dhe...

1.Ngrohni furrën në 180 gradë Celcius. 2.Prisni pjesën e sipërme të specave dhe pjesën e tulit përreth bishtit grijeni në copëza të vogla. Pastroni farat nga pjesa e brendshme. 3.Mbushni një tenxhere të madhe me 3 cm ujë dhe...