Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: receta

Krem me maskarpone

Një ëmbëlsirë që vjen nga tradita lombarde, hahet me lugë dhe mund të aromatizohet me përbërës alkoolikë dhe të shijshëm sipas shijes suaj. Do t’ju pëlqejë gjithashtu sepse është i thjeshtë në përgatitje dhe nuk kërkon aftësi të mëdha...

Salcë greke skordhalià

Salca greke skordhalià është një recetë e thjeshtë për t’u realizuar dhe që do të habisë miqtë tuaj. Është e mirë edhe për fëmijët. Në bazë ka përbërës të thjeshtë dhe të shijshëm si patatet dhe djathi feta. Shoqërohet...

Receta më “cool” e majit: Pulë me mjaltë, limon...

Ideatorët e ‘foodie project’, Gnam Box, Riçardo Casiraghi dhe Stefano Paleari kanë sjellë për Vanity Fair Italia recetën më ‘cool’ për muajin maj. Me protagonistë asparagët, që kanë hyrë tek perimet e preferuara të pranverës vitet e fundit, shpejtësia...

Mish derri me lakër

Një recetë e vjetër që kombinon shijen e mishit të derrit me atë të lakrave e perimeve të tjera. Sot do ta përgatisim në një formë të veçantë. Përbërësit: 1,5 kg lakra 800 gr brinjë gici 2 salsiçe derri...

Supë krem jeshile

Supat janë një mënyrë e mirë për të shfrytëzuar sa më shumë perime. Sot do të përgatisim një recetë të jashtëzakonshme për veçoritë ushqyese që përmban: supa krem jeshile. Është gjithashtu një pjatë për të afruar fëmijët me perimet....

Nëse edhe ju, si ne, i prisni kështu avokadot,...

Të gjithë e kemi vënë re se kur lëmë një avokado të ekspozuar për një kohë të gjatë ndaj ajrit, ajo fillon të bëhet ngjyrë kafe. Kjo ndodh kur një enzimë e quajtur ‘polyphenol oxidase’ dhe një kimikat i...